Valda filter

5W-40 Olja och smörjmedel

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

Säljare


Visa allt

Volym (liter)

till

Motorolja 5w 40 för högpresterande motorer

Motorer som är högpresterande kräver motoroljor som är högpresterande för att alla rörliga delar ska hålla sig välsmorda. Det här smörjmedlet hjälper komponenterna att hålla sig rena och fria från smuts och det tillåter dem att röra sig fritt var och hur de än kräver utan att gnida mot andra delar. Utan denna funktion kan det uppstå allvarliga skador på motorn.

5w40 motorolja används i en rad olika märken och modeller av bilar. Den hjälper till att hålla högpresterande motorer tillräckligt smorda samtidigt som den fungerar som kylvätska när motorn når den perfekta driftstemperaturen. När motorn körs genererar den mycket värme, men när det blir för kan det leda till problem och är det inte tillräckligt med värme är det inte effektivt. Därför är det viktigt att hålla bilens motor fylld med smörjmedel och vätskor som 5w40 olja, kylvätska och vatten.

Köp olja 5w 40 från olika kvalitetsmärken

Motorolja 5w 40 är ofta helsyntetisk och ser till att motorn är skyddad mot slitage och uppbyggnad av avlagringar. Den ser även till att bilen startar bra även vid kallstart och att oljan cirkulerar snabbt även vid temperaturer som ligger under fryspunkten. 5w 40 motorolja når de rörliga delarna av motorn snabbt och är den bästa motoroljan för fordon som körs i kalla klimat. När du ska köpa 5w 40 olja kan du välja mellan många olika tillverkares produkter som till exempel Vaico, Castrol och Liqui Moly. Se alltid efter i ditt fordons manual vilken typ av motorolja som rekommenderas.

Jämför upp till 4 produkter:

av 70
visa fler 20
av 70
Är en betald annons
Skrolla upp