Valda filter

Regummerade Däck

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Konstruktion

Testbedömning

till

Priskategori

Detta är regummerade däck

Vad är regummerade däck? Regummering används för att öka livslängden på däcken. Istället för att köpa nya däck så kan slitbanan på däcket ersättas med en ny och samma däckstomme kan därför behållas. Att köpa regummerade däck är både billigare och bättre för miljön än om man köper helt nya däck, eftersom de är delvis återvunna. Ett däck består av två delar, slitytan och däckstommen. När slitytan har slitits ner så är inte däckstommen sliten och med regummering kan man återanvända den.

Så här kan man regummera däck

Regummering av däck sker i tre steg: borstning, skrubbning och regummering. Först tas slitbanan bort och sedan borstas däckstommen med anpassade verktyg. Skadade delar borstas bort. Vid skrubbningen ersätts de delar som togs bort vid borstningen med nytt material som till exempel förstärkningar och skikt. Regummering är den sista fasen där den nya ytan fästs på slitbanan. Processen görs med hjälp av datorer för att se till att allt kalibreras rätt.

Det går att köpa regummerade däck till nästan alla fordon som har gummidäck. Det går till exempel att använda regummerade däck på släpvagn, personbil, lastbil, traktorer och nästan alla andra fordon. En del tillverkare specialiserar sig på regummerade traktordäck, medan andra är experter på regummerade däck lastbil. Alla fordon har specifika regler som måste följas om man vill köra med regummerade däck.

Därför har regummerade däck pris som är billigare

Många väljer att köpa regummerade däck online och utbudet brukar vara stort, med däck i alla prisklasser. Regummerade däck är billigare än helt nya däck och därför kan man få däck i den dyrare prisklassen till ett billigare pris än normalt. Däck som inte har en bra kvalitet i grunden ska inte regummeras. En däckröntgen ska helst alltid göras innan regummering, för att se till att stommen är tillräckligt hel och stabil för att en lyckad återuppbyggning ska kunna göras.

Ska man köpa regummerade däck personbil ska man framförallt tänka på vilken säsong däcken ska användas i. Det brukar inte rekommenderas att köpa regummerade däck för att använda på vintern, eftersom det är mycket viktigt med bra grepp. Om påfrestningarna på gummistommen blir för stora som kan det leda till att däcket spricker eller skadas på något annat sätt. Regummerade däck är ett mycket prisvärt alternativ till nya sommardäck och de kan även användas under vår och höst.

Jämför upp till 4 produkter:

av 885
visa fler 20
av 885
Är en betald annons
Skrolla upp