Valda filter

Sommardäck för bilar

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Konstruktion

Testbedömning

till

Priskategori


Säkra, lagliga och pålitliga sommardäck

Under vår, sommar och höst gäller det att ha bra sommardäck på fordonet. Enligt svensk lag får man inte köra med vinterdäck när det inte råder vinterväglag och dubbdäck är förbjudet från och med den 15:e april. Det är även dåligt för fordonet att framföras med något annat än sommardäck på under snöfria säsonger. Både de dyraste och billigaste sommardäcken är nämligen sammansatta på ett annat sätt än vinterdäck.

Eftersom asfalterade vägar blir varma under sommaren måste däcket tåla hög värme och slitage Även friktionen leder till att däcket värms upp fort. Därför används en gummiblandning som är hårdare, för det motverkar smältning som leder till att däcket inte kan prestera rätt och att det dessutom slits alldeles för fort. De bästa sommardäcken har även mindre slitbanemönster vilket ger lägre rullmotstånd på asfalt och det i sin tur ger bättre bränsleekonomi. Eftersom vattenplaning kan bli ett problem har bra sommardäck spår som är längsgående, vilket avleder vatten och motverkar vattenplaning. Vinterdäck är mjuka för att de ska ha ett bra grepp på snö och is. Under sommaren är det farligt, dyrt och påfrestande för miljön att använda sådana däck. Därför att det viktigt att ha bra sommardäck på bilen.

Dyra eller billiga sommardäck?

Det går att köpa sommardäck billigt som håller hög säkerhet, erbjuder bra bränsleekonomi och ett utmärkt skydd mot vattenplaning. Budgetdäck från olika tillverkare testas ordentligt och släpps inte på den europeiska däckmarknaden om de inte uppfyller högt ställda krav. På de flesta platser i Sverige går det utmärkt att köra med de billigaste sommardäcken, men om man bor långt uppe i norr, om man kör långa sträckor regelbundet eller om man ofta kör på dålig väglag rekommenderas ett däck i mellanklassen eller ett premiumdäck. Vid temperaturer under 7 grader hårdnar däckets gummi och därför får sommardäcket sämre prestanda. Bor man någonstans där det ofta blir dessa låga temperaturer även under vår, sommar eller höst kan ett helårsdäck vara ett bra köp. Det är dock inte lagligt att använda som vinterdäck i Sverige.

De bästa sommardäcken för ditt fordon

Olika biltidningar och andra tidskrifter utför ofta tester för däck och vinner ett sommardäck pris är det garanterat ett bra däck för de svenska väglagen. Det kan därför vara värt att läsa om de pris sommardäck har fått detta år för att hitta rätt till ditt fordon. Här hittar du exempelvis billiga sommardäck online som har fått höga betyg av oberoende testare. Det är din körning, ditt fordon, var du befinner dig och vad du värdesätter som bestämmer vilka de bästa sommardäcken är för dig. Kör du långa sträckor kan tysta sommardäck vara ett bra val eftersom du då slipper buller. Idag finns det även miljödäck som minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen tack vare att de sänker friktionen. Om detta är en viktig fråga för dig finns det många miljödäck i alla prisklasser att välja bland.

När det är dags att köpa sommardäck

Om de gamla däcken har ett mönsterdjup som är mindre än 1.6 mm är det dags att sätta nya sommardäck på bilen eftersom det annars är olagligt. Tänk på att även däck som har förvarats under en period kan vara för gamla, för trots att mönsterdjupet är tillräckligt djupt kan gummit vara torrt och spricka alldeles för lätt. Att investera i ett par nya sommardäck är att investera i säkerhet och körkomfort. Som tur är har nya sommardäck pris, profiler och egenskaper som passar de flesta bilister eftersom utbudet är så brett. Genom den här sidan får du alltid en chans att hitta och ta del av bästa pris på sommardäck.

Jämför upp till 4 produkter:

av 13892
visa fler 20
av 13892
Är en betald annons
Skrolla upp