Valda filter

10W-30 Olja och smörjmedel

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

kr
till
kr

Varumärke

Säljare

Volym (liter)

till

Motorolja 10w 30 skyddar motorn effektivt

När det kommer till motorolja är det alltid viktigt att se till att den är påfylld, för utan tillräckliga nivåer börjar snart motorn gå sönder. Motorolja är motorns blod kan man säga och håller alla delar smorda så att friktionen är minimal, den kyler ner och ser även till att alla komponenter i motorn rengörs. 10w 30 motorolja är vanligt förekommande och används av många olika personbilar. Den finns både som helsyntetisk, halvsyntetisk och mineralbaserad. Innan du köper olja 10w 30 är det mycket viktigt att se efter i fordonets manual vilken typ av motorolja som rekommenderas.

Olja 10w 30 passar vid mildare temperaturer

Det krävs mycket av motoroljor och därför är det viktigt att välja rätt olja till fordonet. Eftersom motoroljor måste vara pumpbara vid låga temperaturer och även kunna bilda en smörjfilm när det är höga temperaturer krävs det mycket av dem. Viskositeten får inte variera alltför mycket med temperaturen.

Motorolja 10w 30 passar i temperaturer som inte blir för kalla. Eftersom 10w 30 olja rör sig långsammare än exempelvis motorolja 5w 30 vid kallstart rekommenderas det att använda den när det inte är riktigt kalla temperaturer ute. Under sommaren och vid varma temperaturer är 10w 30 olja vanligtvis det optimala valet. Vilken temperatur 10w 30 motorolja fungerar vid skiljer sig åt mellan olika produkter. Rekommenderar manualen motorolja 10w 30 kan du köpa olja från tillverkare som till exempel Liqui Moly och Castrol här.

Jämför upp till 4 produkter:

av 8
av 8
Är en betald annons
Skrolla upp