Valda filter

Vinterdäck för bilar

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Konstruktion

Testbedömning

till

Priskategori


Köp vinterdäck som följer svensk lagstiftning

I Sverige måste man ha enligt lagen ha vinterdäck på sitt fordon under perioden 1 december–31 mars. Dubbade vinterdäck är lagligt att använda 1 oktober–15 april och även i andra perioder om det är vinterväglag. Det är polisen som bestämmer ifall det är vinterväglag eller inte. När man ska köpa vinterdäck online är det viktigt att se till att det däck man vill köpa faktiskt är lagligt. I Sverige är det nämligen inte samma lagar som i andra europeiska länder. Vi har nämligen mycket hårdare vintrar och därför ställs det högre krav på våra vinterdäck.

Många europeiska länder tillåter till exempel att man använder helårsdäck under vintern, men detta är inte lagligt i Sverige. Ett helårsdäck kan självklart passa bra att använda under vår, sommar och höst, men under vintern måste man ha dubbade eller odubbade vinterdäck med märkningen Mud & Snow. Märkningen kan även skrivas ut som M&S, M+S, MS, M.S eller M-S. Enligt lagen får man använda odubbade vinterdäck om man hellre vill det. Friktionsdäck passar dock bäst på de platser i landet där det inte blir särskilt kalla temperaturer. Bor man i de norra delarna i Sverige är generellt även de bästa dubbfria vinterdäck ett sämre val än dubbdäck.

Billiga vinterdäck som håller god kvalitet

Vad kostar vinterdäck som håller god kvalitet och som är lagliga? Generellt har nya vinterdäck pris som passar alla olika budgetar. Oavsett om du är ute efter budget- mellan- eller premiumdäck kan du köpa vinterdäck online som passar både fordonet och plånboken. Bor du i landskap där det är långa och hårda vintrar ställer det givetvis mer krav på däcken. Alla lagliga och bra vinterdäck måste ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter. Även de billigaste vinterdäck på nätet bör hålla i åtminstone några säsonger, men hur länge dina vinterdäck på bilen kan köras utan att behöva bytas ut beror på din körning och på däckets kvalitet. När du väljer att köpa vinterdäck billigt från ett budgetmärke får du generellt räkna med att det håller kortare tid än om du köper från ett premiummärke. Hur du förvarar dina däck under de varmare säsongerna spelar stor roll när det kommer till livslängden. Förvara dina odubbade eller dubbade vinterdäck torrt, svalt, upphöjda från marken och med ett överdrag som skyddar mot solljus. Tänk på att vinterdäck åldras även när de inte används.

Att köpa vinterdäck online är smart

I manualen till ditt fordon står det vilka typ av däck som rekommenderas för vinterkörning. Utgå från den rekommenderade storleken och undersök sedan olika däckprofiler för att hitta ett däck som passar din körstil, fordonets specifikationer, väglag och klimatet där du bor. När du väljer att vinterdäck köpa på nätet har du många olika profiler att välja mellan och du kan även hitta däck från otroligt många tillverkare. Även om din budget kanske är låg har många vinterdäck pris som passar dig.

Hitta marknadens bästa vinterdäck

Varje år vinner vinterdäck pris för att de har utmärkt sig genom hög kvalitet, otroliga köregenskaper eller oslagbar säkerhet. Det finns många tillverkare som specialiserar sig på att tillverka däck som fungerar optimalt under vår extrema nordiska vinter och det är ofta däck från dessa tillverkare som vinner däcktesterna. Nokian, Continental, Sava och Michelin är exempel på tidigare testvinnare. Dessa däck hittar du i regel alltid genom en sökning på sidan och är det viktigt för dig med garanterad kvalitet rekommenderas dessa däck. Även budgetdäck kan dock fungera bra om du bor i områden där det inte är fullt lika extremt vinterklimat. I södra och mellersta Sverige kan det till exempel fungera utmärkt att välja något av de billigaste vinterdäck på nätet. Se bara till att däckets egenskaper är optimala för det område där du kommer att köra allra mest. Ska du göra en avstickare någonstans och kanske besöka fjällen på semester kan du alltid använda snökedjor.

Jämför upp till 4 produkter:

av 7286
visa fler 20
av 7286
Är en betald annons
Skrolla upp