Valda filter

Motorcykel motorolja

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

till
kr

Varumärke


Säljare


Volym (liter)

till

MC olja håller motorcykeln i gott skick

När det kommer till motorcykelolja är det viktigt att välja rätt sort. Därför ska man alltid följa instruktionsboken till motorcykeln för att se efter vilken MC motorolja som rekommenderas. Det brukar även stå på locket till oljebehållaren. Har man en äldre motorcykel kan det ibland rekommenderas i manualen att man ska köpa en olja till MC som kanske inte längre tillverkas. Det kan även vara så att man hellre vill använda en nyare motorcykelolja för att teknologin har gått framåt så pass mycket att en modern motorolja MC ger ett bättre skydd helt enkelt.

Köp rätt motorcykelolja

Så länge man håller sig till samma viskositet som nämns i manualen eller som står på oljebehållarens lock brukar det gå bra att byta mellan olika märken och typer av olja. Den vanligaste viskositeten som rekommenderas för normala motorcyklar är 10W40. Detta gäller när det är temperaturer som ligger över 5 plusgrader. Den ska även ha en minimum API gradering på SE eller SF, även om det idag är vanligt att även en billig MC olja har kvalitet på minst SH.

Billig motorolja MC hittar du här

Det finns mineralolja, del- och helsyntetisk olja MC att välja mellan. Den helsyntetiska oljan har mer avancerade teknologiska lösningar och kan bidra till att motorn fungerar bättre och får bättre livslängd. Många anser att det är den bästa MC oljan, men dessvärre är den ofta något dyrare än mineralolja. Ett tips är att köpa oljan i en större förpackning, för då kan man spara en hel del pengar per liter. Dessutom blir oljan nästan aldrig för gammal och kan därför förvaras i garaget och användas vid behov. Delsyntetisk olja är billigare, men har också designats med vissa avancerade teknologiska lösningar. Mineralolja duger dock till de flesta motorer.

Jämför upp till 4 produkter:

av 31
visa fler 11
av 31
Är en betald annons
Skrolla upp