Valda filter

Automatisk transmissionsvätska

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

Ändamål

Säljare


Volym (liter)

till

Dags att byta ut bilens automatlådeolja?

Alla delar av en bil måste underhållas för att den ska ha en lång livslängd och fungera optimalt. Automatväxellådan är inget undantag, utan här gäller det att byta automatlådeolja då och då så man slipper problemet med tröga växlar som inte fungerar som de ska. Tekniken i automatväxellådor utvecklas ständigt och blir allt mer komplicerade. Det innebär att även olja till automatlåda måste vara tekniskt avancerad. Rätt automatväxellådsolja ser till att transmissionen fungerar helt utan problem och det ger dig en mjuk och behaglig körupplevelse.

När behöver man då byta ut olja till automatlåda? Det beror på vilken typ av växellåda man har. Saab rekommenderar till exempel att man byter ut den när man har kört 12 000 mil, medan andra bilmärken rekommenderar att man byter ut automatväxellådsolja tidigare än så. Se därför alltid i bilens instruktionsbok vad som rekommenderas.

Mineral eller syntetisk automatväxellådsolja

Det bör även stå i instruktionsboken vilken olja automatlåda i din bil behöver och detta ska du alltid följa. Det går att välja mellan hel- och delsyntetisk eller mineralolja och det är egentligen bara priset som bestämmer vilken olja som passar bäst. En del biltillverkare påstår att man aldrig behöver byta ut växellådsolja automat, men många bilintresserade och andra kunniga anser att det visst behövs efter ett visst antal körda mil. Automatlådeolja åldras när den används och blir därför gammal om man kör länge med den. Det innebär att den inte smörjer och skyddar lika bra som förr och därför kan det vara värt att byta ut den. Är du lite händig kan du byta ut oljan själv utan några större problem eftersom det finns avtappningspluggar på själva lådan. Här kan du köpa olja till automatlåda från många olika tillverkare och till ett pris som passar dig.

Jämför upp till 4 produkter:

av 27
visa fler 7
av 27
Är en betald annons
Skrolla upp