Valda filter

Motorcykeldäck

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Konstruktion

Testbedömning

till

Priskategori


Motorcykeldäck för säker och bekväm körning

De flesta MC-förare vet hur viktigt det är att välja marknadens bästa MC däck. Däckens kvalitet påverkar inte bara säkerheten utan även körkomforten. Eftersom vägunderlag, klimat och körstil varierar stort beroende på var man bor och hur man kör är det viktigt att välja rätt däck till MC. Kontrollera alltid vilka däck som nämns i instruktionsboken till din motorcykel. Där bör du hitta vad det är för lufttryck som är lämpligt att ha samt vilka däcktillverkare som rekommenderas. Det finns många olika typer av MC däck online och genom oss kan du hitta olika profiler från välkända tillverkare som Pirelli, Dunlop, Michelin och Bridgestone. Det finns både billiga budgetdäck, däck i mellanklassen och premiumdäck som är utmärkta däck till MC.

När du väljer ett motorcykeldäck online bör du först fundera på vad du ska använda din motorcykel till. Ska du använda den till att köra racing, enduro eller offroad måste du köpa MC däck som är specialtillverkade för denna typ av körning. Det finns till exempel många bra MC däck offroad som ser till du kan köra snabbt och säkert i krävande terränger. Det är greppet som är avgörande när det kommer till säkra däck motorcykel. Ett utmärkt grepp innebär dock att ens däck till MC får en kortare livslängd. Mönstret slits nämligen ner i snabbare takt på grund av greppförmågan.

MC däck av god kvalitet håller dig säker

Väljer du att köpa ett MC däck på nätet från en välkänd tillverkare vet du att däcket har testats ordentligt samt specialtillverkats för att erbjuda optimal säkerhet, prestanda och körkomfort. Många av marknadens bästa MC däck utvecklas i däcktillverkarnas laboratorium och testas på olika racingbanor. Det skapas ständigt nya gummiblandningar samt mönster och däcktillverkare har sina egna blandningar som erbjuder olika fördelar.

Ska du köra under vintern är det viktigt att använda vinterdäck. Lagarna för vilka vinterdäck motorcykel bör ha skiljer sig åt från lagen om personbilar och vinterkörning. Läs om vad som gäller i MC-boken för att vara säker på att du väljer rätt friktionsdäck eller dubbdäck MC. Rejält mönstrade däck är ett måste att välja om man vill köra säkert under vinterhalvåret.

Köp MC däck online för ett brett utbud

Köper du ett MC däck online har du mycket att välja bland och du kan dessutom få samma bra MC däck till ett billigare pris än om du hade köpt från en fysisk butik. Normal livslängd för ett motorcykeldäck är cirka fem år vid normal körning och om motorcykeln har varit placerat i ett varmgarage, precis som med vanliga däck till personbilar. Det är dock mycket viktigt att komma ihåg att däck till MC åldras även om de inte används. Med tiden torkar nämligen gummit ut och små sprickor kan uppstå, även om de förvaras på rätt sätt. Köp alltid däck online MC innan dina gamla däck är helt utslitna, för det är ofta däcken som gör störst skillnad när det kommer till säkerheten. Utslitna däck är livsfarligt i trafiken.

Även billiga MC däck ger god säkerhet

Eftersom de flesta däcktillverkare testar sina däck grundligt och dessutom måste följa olika EU-standarder och riktlinjer är de flesta MC däck på nätet från stora tillverkare säkra. Genom att sköta om däcken och fälgarna på rätt sätt går det att förlänga livslängden och se till att de fungerar så optimalt som möjligt. Däcken bör rengöras ofta med ett bilschampo och en mjuk svamp. Använd inga starka rengöringsmedel. Rätt lufttryck i däcken ser till att körningen är säkrare och mer bekväm. Kontrollera lufttrycket regelbundet och kör aldrig med en trasig ventilhatt.

Jämför upp till 4 produkter:

av 5897
visa fler 20
av 5897
Är en betald annons
Skrolla upp