Valda filter

Motorolja

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

Ändamål

Säljare


Volym (liter)

till

Motorolja i Sverige- Välj rätt olja till din bil

Olja och i detta fallet motorolja är något som bilar behöver. Motoroljan behövs dessutom bytas mellan jämna mellanrum för att klara av sitt jobb så bra som möjligt. Här följer några tips på hur du hittar rätt olja med rätt kvalitet samt viskositet.

Just motorolja har många viktiga funktioner för just en bil. Det som folk tänker på först är att smörja motorn och dra ner på friktionen mellan alla de delar som rör på sig i motorn, detta för att motorn inte ska slitas på för mycket. I Sverige hittar du ett antal leverantör av syntetisk olja och det finns dessutom många källor som utför motorolja test för konsumenter.

När du ska byta din motorolja är det förnuftigt att alltid hålla sig till rekommenderade intervall. Med andra ord bör du följa oljetyp och motorolja viskositet klass som biltillverkaren har angett sedan tidigare.

Billig motorolja

När du är ute och ska välja rätt olja som samtidigt är billig kan det forfarande vara en djungel. Ofta har du att göra med helsyntetisk motorolja, semisyntetisk olja och slutligen mineralolja. Se till att du väljer rätt märkning av olja till just din bil så att den inte utsätts för extremt slitage. Du brukar kunna se på biltillbehörsbutiker och bensinstationer vad det är som gäller, med hjälp av listor som brukar vara uppsatta. Är du fortfarande osäker kan du alltid fråga en verkstad eller bilförsäljare.

Motorolja online

När du har bestämt dig för vilken olja du ska leta efter är det bara att ge sig ut i djungeln och leta rätt på den bästa motoroljan som passar dig, tänk på att köpa motorolja som du anser bara prisvärd och som du kan tänkas att köpa under en längre tid. När du kollar runt på de olika alternativ som finns på nätet så tänk att du inte bör snåla med oljekvalitén, utan en bra motorolja kostar också pengar, det är ingen ide att tro något annat. Ska du ha ett motorolja pris som överrensstämmer med marknadsstandard så kan det hända att du behöver besöka ett antal butiker på nätet för att slutligen hitta någon som erbjuder ett bra pris.

Köpa motorolja

Det handlar inte bara om att hitta rätt olja till motorn, utan du måste även se till att du byter ut oljan med jämna mellanrum. Ta först reda på vad som gäller för just din olja då det kan variera mellan tillverkare och sort. Vi tipsar samtidigt om att du biter oljefilter i samband med detta. Ett filter som inte bytts på länge riskerar att släppa förbi partiklar rakt in i motorn. Ibland kan det räcka med att du söker på ”motorolja bil” för att få fram det mest väsentliga och sedan sålla dig igenom de olika alternativen. Om du har en dieselbil så är det viktigt att du har koll på API-klasser när du letar motorolja diesel. Kvalitetsklass för personbilar med dieselmotorer är olika, men du bör hålla utkik efter B-klasser som är mellan B1-B5.

Med rätt olja och fokus på rätt saker kan du hålla din bil i god form. Som du säkert har förstått vid det här laget går det att hitta bra olja till bra priser med lite tid på nätet. Lycka till med ditt sökande!

Jämför upp till 4 produkter:

av 341
visa fler 20
av 341
Är en betald annons
Skrolla upp