Valda filter

10W-40 Olja och smörjmedel

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

kr
till
kr

Varumärke

Visa allt

Säljare

Volym (liter)

till

Motorolja 10w 40 är viktig för motorns funktion

En motorolja fyller många funktioner som är mycket viktiga för motorn. Det stoppar till exempel alla metallytor från att gnida mot varandra och slitas sönder på grund av friktionen och det leder även bort värme från förbränningscykeln. Motoroljan håller även farliga biprodukter från förbränningen som kiseldioxid och syror i suspension och minimerar exponering för syre och oxidation vid höga temperaturer.

Köp rätt olja 10w 40 för din personbil

10w 40 olja används ofta för personbilar. Det är något tjockare än 5w 40 och är bättre för fordon som kör i temperaturer som inte körs i extrema vintertemperaturer. Motorolja 10W 40 är multigrade, vilket innebär att den faller inom 2 viskositetsgrader: 10W och 40. Det är möjligt på grund av att komponenten polymer har tillsatts, vilket saktar ner förtunningshastigheten när oljan värms upp samt saktar ner förtjockningshastigheten när oljan kyls ner. Den har designats på detta sätt för att man ska kunna använda den året runt, istället för att behöva byta till en tunnare olja på vintern och en tjockare på sommaren.

10w 40 motorolja rekommenderas för nya motorer med snäva toleranser, men om den används för äldre motorer kan kolvringarna få det svårt att hålla den borta från förbränningskammaren och då bränner man olja. Olja 10w 40 finns både som helsyntetisk, semi-syntetisk och mineralbaserad. När du ska köpa motorolja 10w 50 kan du hitta den från många olika tillverkare. Var noga med att se efter i din bils manual vilken olja som rekommenderas.

Jämför upp till 4 produkter:

av 158
visa fler 20
av 158
Är en betald annons