Valda filter

Michelin Däck

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Konstruktion

Testbedömning

till

Priskategori

Michelin däck

Välj Michelin däck, jämför priser och köp kvalitativ produkt!

Däcktillverkare som döljer inte sin överlägsenhet, tack vare en rad framgångsrika utvecklingar som tillåter den marknadsföra Michelin däck som aldrig besviker.

Europas största däcktillverkare

Franska företaget Michelin är den näst största däcktillverkare i världen som har en svindlande historia inom motorsport såsom Le Mans, Formel 1, Moto GP under många år i rad. Just i Le Mans kappkörning 2009 var 41 av 55 tävlande bilar utrustade med Michelin däck. Därför är det in konstigt att koncernen tillverkar circa 170 miljoner däck årligen på 66 anläggningar i 18 länder och levererar bland annat däck för rymdskepp och flygplan. Men vad ligger bakom ett sådant lysande framsteg? Under 1890-talet kunde bröderna Edouard och Andre Michelin ägare till gummifabriken inte hjälp cyklisten med punkterat däck att åtgärda problem. Inom ett år uppfanns löstagbara pneumatiska däck som kunde repareras och monteras inom 15 minuter. Men utveckling inom punkteringsproblem hos däck fortsatt och 1934 införde Michelin däck som skulle köras på en speciell skumfoder vid punktering som liknar moderna punkteringsfria däck. Men viktigaste innovation inom däckhistoria blev radialdäck som dök upp 1946 och franska tillverkare blev den första att presentera dem. Pga. dess överlägsenhet i bränsleekonomi, styrbarhet, spred sig användning av däck snabbt över hela Europa och Asien. År 1968 öppnade Michelin sin första nordamerikanska säljkontor, och kunde växa så i denna marknad att 1989 förvärvade amerikanska företagen B.F. Goodrich Company och Uniroyal. Under 2000-talet turades Bridgestone och Michelin om att bli världens största däcktillverkare.

Hur föds slitstarka Michelin däck?

Utvecklingen kan inte ske utan hårt arbete, speciellt när det gäller sina misstag. Upptäcka och bekämpa dem utan att upplysa kunder om det är nyckelfaktor av Michelins rykte. Därför har däcktillverkare för länge sedan anordnat testanläggning vid Clermont-Ferrand i Frankrike med alla typer av vägar, långa, raka, smala och slingrande med olika kvaliteter av asfaltbeläggningar. Just där genomförs däckens strängaste prov. 4000 anställda ser till att Michelin däck utsätts för verkliga påfrestningar i hållbarhetstester, även mer än bilägare gör vid riktig användning. Man registrerar alla värden och följer däckets liv ända till dess förstörelse för att kontrollera rullmotstånd och spåra upp klenheter och ta dem i beräkning. Att Michelin däck överträffar även bildäck från andra leverantörer är därför att de sista blir också föremål för hård undersökning. Därför är det inte fråga om att satsa på sådana däck, vilket betyder inte att man ska betala mycket. Med dack-online.com kan du jämföra priser i olika butiker och få hög kvalitet till lägre pris.

Välj Michelin däck och bli del av dess framsteg!

Michelin däck är produkt som inte kräver någon presentation, namnet som talar för sig själv. Bara siffror – 100.000 anställda, 72 fabriker i 20 länder!

Michelin från historisk perspektiv

Vartannat däck som säljes i världen kommer från Michelins fabriker och är resultat av mer än hundratals forskningar, tester och produktion av gummidelar, där bildäck står i spetsen för den. Tillverkare är en ledare inom tillverkning av däck för alla möjliga fordon enligt principen ”En bättre väg framåt”, och företaget följer den envist, vilket verkligen skapar intryck av bättre väglag och förbättrad prestanda av bilen för förare som kör med Michelin däck. Det uppnås tack vare företagets 5 omtanken – om kunden, människan, fakta, företagets delägare och miljö som har gjorde möjlig företagets långa histora. Den började i Frankrike 1890, när två bröder Edouard och Andre Michelin byggde företag för tillverkning av cykeldäck och även förbättrade dess konstruktion genom att göra dem löstagbara från fäljar. Detta fick dem att tänka på att de kunde lyckas med däckproduktion även för större fordon, som just då började slå rot i dåtidens industirevolution. Tillsammans med att hitta på företagets välkanda logo ”vita däckmannen” och släppa kartor med rankningar över hotell och restauranger som främjade Michelins namn, satsade däcktillverkare stort i att införa nya lösningar i Michelin däck som ledde till tekniska genombrott, såsom första radiala däck, första miljödäck, punkteringsfria däck med PAX System och m.m.. Men dessa produkter skulle inte dyka upp om inte Michelin levererat sina däck till racingbilar på Formel 1 som utförde de strängaste testerna någonsin. Därför är även vanliga däck så hållbara, säkra, energieffektiva, vilket i sin tur höjer körglädje.

Michelin däck som man är stolt över

I takt med nutidens trender strävar Michelin efter att inte bara skapa breda prestandamässiga däck med invecklade gummiblandningar och hudratals olika lameller för bättre grepp om våt- och snöväglag, utan också främja säkra och hållbara miljödäck med låg rullmotstånd och även kombinera hög prestanda med sparsamhet. Eftersom Michelin däck lånar innovationer från motorsport, erbjuds sommardäck Pilot Sports 4 som anpassar sig till underlaget genom hårdare och samtidigt lättare bältlager av nylon och aramid, som lovar bättre styrrespons. Med Primacy däck får exklusiv bil idealisk styrning och körning på alla vägar, speciellt på våtväglag, och Primacy HP understryker sportligt beteende av laddad exklusiv bil. Både däck har ökad livslänga tack vare avancerad gummiblandning och därför blir de ett verkligt fynd bland miljövänner. De som kör familjebilar eller småbilar utan extra krav på acceleration och bromsning blir nöjda med Michelin Energy som verkligen sparar bränsleförbrukning och förkortar bromssträckan betydligt – utmärkt val för dem som räknar varje krona. Det sista man behöver välja är pris vilket är möjligt hos oss!

Jämför upp till 4 produkter:

av 3217
visa fler 20
av 3217
Är en betald annons
Skrolla upp