Valda filter

0W-30 Olja och smörjmedel

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

Säljare


Volym (liter)

till

Motorolja 0w 30 har låg viskositet

Motorolja är extremt viktigt för driften av motorn eftersom det smörjer, kyler ner och rengör motorns komponenter vilket garanterar maximalt skydd och att motorn presterar som den ska. En motor som man tar han om ordentligt är mer effektiv och pålitlig vilket i sin tur sparar pengar.

W i beteckningen för 0W 30 olja är en förkortning för “winter” och numret före visar hur tjock oljan är vid låga temperaturer. 0W 30 betyder alltså att oljan är helt flytande även vid låga temperaturer och fungerar optimalt även vid körning i de mest extrema vintertemperaturerna.

Olja 0w 30 fungerar i extrema temperaturer

Motorolja 0W 30 har låg viskositet och utmärkta startegenskaper i kyla. Denna typ av olja har en utmärkt flytförmåga, ger en kallstart som är säker och förminskar slitaget på alla rörliga delar. Olja 0w 30 kan användas i bilar där 5W-30 or 10W-30 rekommenderas.

För vinterkörning är det många som använder motoroljor med viskositet 5W 20 eller 5W 30, men i vissa motorer krävs motorolja 0w 30. Detta är till exempel fallet för en del nya Volvo-motorer. Genom att byta till en 0w 30 motorolja kan bränsleekonomin förbättras eftersom den har låga friktionsfunktioner. Kör man inte i riktigt kalla miljöer krävs ofta inte denna olja. Innan du köper 0w 30 olja, se efter i ditt fordons manual vilken motorolja som ditt fordon kräver. Här hittar du denna olja från många olika tillverkare och det går att jämföra pris för att hitta det billigaste utbudet.

Jämför upp till 4 produkter:

av 20
av 20
Är en betald annons
Skrolla upp