Valda filter

Växel- och hydrauloljor

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

Ändamål

Säljare


Volym (liter)

till

Rätt hydraulolja till ditt fordon

När det kommer till transmissionsolja är det viktigt att alltid följa instruktionsboken för att välja rätt. Växlarna är känsliga delar av bilen och de måste fungera optimalt för att bilen ska vara lättkörd, ha en lång livslängd och dessutom för att den ska vara säker. I bilens instruktionsbok bör du kunna se vilken viskositet hydraulolja som rekommenderas. Följ alltid detta. Det går ofta bra att välja en billig hydraulolja framför en dyr variant, så länge viskositeten är samma som det står i instruktionsboken. Har du tidigare lämnat in bilen på service och bytt olja till växellåda kan du se i serviceboken vilken typ av transmissionsolja som användes. Det är när det känns trögt när man ska växla som det kan vara läge att byta ut olja växellåda. Ibland kan det även gnissla i växlarna när det är dags att byta ut oljan.

Att byta växellådsolja

Det kan vara knepigt att själv byta ut den olja växellåda är fylld med. Själva tömningen av den gamla oljan brukar dock vara ganska enkel och går dessutom fort. Det vanligaste på bilar är att det finns en bottenplugg samt en nivåplugg. Transmissionsolja tappas ut genom att man lossar på bottenpluggen, precis som man gör med motorolja. Sedan sätter man på bottenpluggen och fyller upp ny olja till växellåda i hålet för nivåpluggen. När det börjar rinna över är det fullt. Nivåpluggen kan då skruvas på igen och arbetet är färdigt.

Vissa bilar behöver man inte någonsin byta olja växellåda på, utan samma olja kan användas bilens hela livslängd. Även detta bör stå i instruktionsboken. Trots det väljer många att byta ut hydraulolja själva och har man tröga växlar kan det hjälpa i vissa fall. Det kan till exempel bildas kondensvatten även i växellådan och metallpartiklar kan tas upp av transmissionsoljan vilket försämrar bilens prestanda. Generellt har växellådsolja pris som är mycket överkomligt och det kan därför vara värt att serva sin bil på detta sätt. Självklart är det alltid bäst att låta verkstaden ta sig en titt ifall man är osäker på om det verkligen är nödvändigt att byta växellådsolja.

Välj en transmissionsolja av god kvalitet

Precis som med vanlig motorolja går det att välja olika typer av transmissionsolja. Det finns helsyntetisk, halvsyntetisk och mineralolja att välja mellan. Mineralolja framställs genom raffinerad bergolja och har ofta olika tillsatser som förstärker oljans funktioner. Vanligtvis har denna hydraulolja pris som är lite billigare än de syntetiska varianterna. Helsyntetisk transmissionsolja är en råolja och har ofta designats för att ha många avancerade egenskaper. Att en olja är delsyntetisk innebär helt enkelt att det är en blandning mellan helsyntetisk och mineralolja. Oavsett vilket pris på hydraulolja som känns överkomligt för dig kan du hitta en produkt som passar ditt fordon och din budget genom oss. Välj en olja från kända oljeföretag som till exempel Castrol, Liqui Moly och Valvoline. Att köpa allt till bilen online är smart eftersom det nästan alltid blir billigare än när man handlar från fysiska butiker i sitt närområde.

Jämför upp till 4 produkter:

av 61
visa fler 20
av 61
Är en betald annons
Skrolla upp