Valda filter

Tvåtaktsolja

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

till
kr

Varumärke


Säljare


Volym (liter)

till

Köp 2 taktsolja för olika motorer

Vissa motorer behöver 2 taktsolja för att fungera optimalt. Motorer som är landbaserade samt utan eller med katalysator måste ha tvåtaktsolja, som till exempel gräsklippare, motorsågar, grästrimmer, motorcyklar och mopeder. För det mesta använder man tvåtaktsolja genom att blanda in den direkt i bensinen, men man kan även göra en separatsmörjning. Det finns både helsyntetisk, delsyntetisk och mineralolja att välja mellan. Är man ute efter en billig 2 taktsolja är mineralolja vanligtvis något billigare än helt syntetiska varianter. Generellt har dock all tvåtaktsolja pris som är överkomliga oavsett hur stor eller liten budget man har.

Tvåtaktsolja till moped

För 2 taktsolja moped kan man generellt använda vilken typ av billig 2 taktsolja som helst. Undantaget är tvåtaktsolja som är tillverkad för att användas i utombordare, eftersom den typen av olja är specialtillverkad för att användas under låg arbetstemperatur. Därför kan den överhettas och bilda avlagringar om den används i mopedens motor. Billig 2 taktsolja av någon annan typ går dock bra för det mesta och det spelar ingen roll om det är syntet eller mineral. Jämfört med att använda vanlig motorolja, som tidigare rekommenderades, ser 2 taktsolja moped till att motorn smutsas ner mindre och dessutom smörjer den bättre. Tänk på att om mopeden inte har en trimmad motor är inte en racinganpassad olja den bästa 2 taktsoljan. Denna typ av oljor är anpassade för att fungera i extremt hög värme vilket innebär att de ej förbränns helt i en otrimmad motor. Förbränns inte oljan helt lämnar den rester efter sig som kan skada avgasrör och motor.

Ny billig tvåtaktsolja smörjer bättre än vad gamla gör, men man måste alltid ha en viss andel olja i bensinen. Äldre tvåtaktsmotorer hade vanligtvis 4 % olja i bensinen. Eftersom 2 taktsolja moped idag smörjer bättre kan man ofta gå ner till 3 %. Har man en motor med bronsbussning vid kolvbulten ska man dock inte gå lägre. Har motorn istället en nållagrad kolvbult går det för det mesta bra att gå ner till 2 %. Genom oss har all 2 taktsolja pris som är svårt att slå och du hittar olika varianter på produkten från många olika tillverkare. De flesta 2 taktsolja moped som finns på sidan uppfyller följande och liknande specifikationer: JASO FC, API TC, ISO EGD. Tänk på att det kan vara en bra idé att kolla i maskinens instruktionsbok om det är en specifik tvåtaktsolja som rekommenderas.

Jämför upp till 4 produkter:

av 10
av 10
Är en betald annons
Skrolla upp