Sekretesspolicy för www.Tirendo.se – en del av Tirendo Holding GmbH

Företaget Tirendo Holding GmbH är ett tyskregistrerat företag. Tirendo Holding GmbH är registerat vid Amtsgericht (tingsrätten) i Charlottenburg, Berlin med registreringsnumret HRB 145365 B. Företagets säte är på Pappelallee 78/79, 10437 Berlin / Germany. Nedan kan Tirendo Holding GmbH refereras som Företaget, Tirendo, Vi, Oss eller Vår och www.tirendo.se som hemsidan. I denna sekretesspolicy syftar “du” till den person som lämnar personuppgifter till oss eller Sidan.

Om du har synpunkter eller förslag angående vår sekretesspolicy, vänligen mejla detta till oss på service@tirendo.se alternativt ring till oss på 08-403 088 56.

Vi förstår att du är nogrann och försiktig med din personuppgifter, därför är vi också det. Det är däför som vi bara använder oss av de uppgifter du delat med för att kunna genomföra din beställning och se till att din beställning levereras som den ska. Tirendo.se följer alla föreskrifter i Personuppgiftslagen (1998:204) – PUL.

  1. Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är alla uppgifter som direkt eller indirekt kan hänföras till en person. Dessa inkluderar namn- eller adressuppgifter. Information om personer som inte kan inhämtas eller som kräver oproportionellt ansträngande åtgärder räknas inte hit.

  1. Vad gör vi med de personliga uppgifter som du anger?

Du kan besöka vår hemsida och klicka dig runt utan att behöva dela med dig av dina personliga uppgifter. Med andra ord förblir du anonym när du besöker hemsidan. De uppgifter som din webbläsare lämnar ifrån sig varje gång en sida laddas, såsom datum, tid på sidan eller namnet på din internetleverantör lagras utan personlig anknytning. (Om du inte har loggat in med ditt personliga användarnamn och lösenord på sidan vill säga.) 

Utlämnandet av personliga uppgifter sker frivilligt, som när du gör en beställning av produkter, nyhetsbrev eller liknande. Sådanna uppgifter kan till exempel vara: 

För- och efternamn
Postadress
E-postadress
Telefonnummer
Faxnummer
Födelsedatum
Betalningsinformation – såsom Kreditkortsuppgifter 

Vi använder dessa uppgifter för att möta de förpliktelser som vi har gentemot dig, såsom beställningar, eventuella reklamationer och för att kunna svara på de frågor du har ställt till vår kundtjänst. Om en leverans ska göras till en av våra verkstadspartners kommer vi att dela med oss av uppgifterna till dem, så att de kan kontakta dig för tidsbokning eller för att meddela eventuella problem som har uppstått. 

Vad det gäller utlämnandet av uppgifter till tredjehandsparter (fraktbolag, betalningslösningsleverantör etc.), så kommer vi endast att lämna ut de nödvändigaste uppgifterna och vi förblir fortfarande ansvariga för behandlingen av dessa uppgifter. Ditt telefonnummer kommer endast att användas vid frågor. Om du skulle välja att anmäla dig för vårt nyhetsbrev, kommer din e-postadress endast att användas för vår del, tills det att du själv väljer att avanmäla dig från det. Avanmälan kan ske när som helst. 

När du gör din första beställning, eller när du gör någonting annat för första gången på hemsidan som kräver en form av registrering, kommer de uppgifter du anger att sparas i en kunddatabas för att i framtiden kunna erbjuda ett snabbare och bekvämare köp. 

För användning av uppgifter som enligt lag kräver ett tydligt medgivande från din sida, kommer vi inhämta ditt samtycke. Givetvis kan du ändra ditt medgivande eller icke-medgivande vid ett senare tillfälle om du så önskar. Användare som inte längre vill få vårt nyhetsbrev eller andra reklammeddelanden via e-post, klicka på länken avprenumerera som finns i alla våra e-postmeddelanden.

  1. Kreditupplysning

I detta skede används inte betalningsalternativ som gör att kreditupplysningen inte kommer aktiveras utav Tirendo. De betalningsservicer som används följer egna krav.

Paypals sekretesspolicy finns att läsa här:

https://cms.paypal.com/se/cgi-bin/?cmd=_render-content&content_ID=ua/Privacy_full&locale.x=sv_SE

  1. Samtycke

Genom att skicka uppgifter till oss eller använda www.tirendo.se, samtycker du till att vi använder uppgifter såsom det har beskrivits i denna sektresspolicy.

  1. Cookies och hur vi använder dem

Du behöver inte acceptera cookies för att kunna besöka tirendo.se. Du kan dock inte använda dig av varukorgen eller beställa några varor på tirendo.se utan att aktivera cookies. Tirendo.se använder cookies för att komma ihåg din information och för att kunna ge dig den bästa möjliga servicen.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Det finns två sorters cookies: session cookies och så kallade permanenta cookies. Session cookies raderas i samband med att användare stänger ner sin webbläsare, på tirendo.se gör dessa cookies så att du som användare kan se hur många varor som du har i din varukorg samt vilket totalt värde de har. De så kallade permanenta cookiesen sparas längre än den aktuella sessionen och dessa cookies använder vi bland annat för att förbättra vår användarvänlighet.

Så använder vi cookies

- För att kunna räkna antalet användare och mäta internettrafik. Genom att vi förstår hur webbplatsen använts kan vi också förbättra den och göra användarupplevelsen bättre.

- För att spara vilka produkter du väljer att lägga i din varukorg och för att du skall kunna handla på vår webbplats.

- För att analysera data med hjälp av Google Analytics (Se nedan under analysverktyg för webben)

- För att analysera data med hjälp av Webbtrekk (Se nedan under rubriken Analysverktyg för webben)

- För att använda Google AdSense (Se nedan under rubriken Google AdSense)

Vad händer om jag avaktiverar cookies?

Om du avaktiverar cookies kan du besöka sidan och titta, du kan dock inte beställa varor för vår varukorgsfunktion fungerar inte utan cookies.

Så kan du undvika cookies

Observera: Om du avaktiverar cookies kommer du inte kunna beställa varor på Tirendo.se.

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade cookies. Se din webbläsares hjälpssida för mer information hur du går tillväga för att blockera och radera cookies i din webbläsare.

  1. Analysverktyg för webben

Google Analytics 
Denna hemsida använder sig av Google Analytics, ett verktyg för webbanalys från Google Inc. (”Google”). Google Analytics använder sig av cookies (se ovan), textfiler, som sparas på din dator och som möjliggör en analys av användandet av hemsidan. Informationen som erhålls av cookies blir vanligtvis överförda till en server hos Google i USA och sparas där. När det gäller en aktivering av IP-anonymisering på denna webbplats, kommer din IP-adress trunkeras inom medlemsstaterna i Europeiska unionen eller andra parter i avtalet om Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i fåtalet speciella tillfällen kommer den fullständiga IP-adress att skickas över till Googles server i USA och där förkortas. På uppdrag av de som driver denna hemsida kommer Google att använda denna informationen, för att utvärdera ditt användande av hemsidan, för att sammanställa rapporter kring aktiviteter på hemsidan och för att tillhandahålla andra med hemsidan och internet relaterade tjänster till ägaren av hemsidan, den IP-adress som Google Analytics erhåller från din webbläsare kommer inte att sammanslås med annan data erhållen från Google. Genom en inställning i din webbrowser kan du själv se till att inga cookies sparas; om du skulle göra det vill vi uppmärksamma dig på att alla funktionaliteter på denna hemsidan inte kommer att kunna användas. Vidare kan du förhindra att den av cookien skapade informationen (inklusive din IP-adress) skickas till och processeras av Google genom att ladda ner den browser-plugin som du finner på den följande hemsidan. För närvarande är länken: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=se. 

Webbtrekk 
På denna hemsida blir, genom Webtrekk GmbH, Boxenhagener Str. 76-78, 10245 Berlin (www.webtrekk.de), data insamlad och sparas. Denna data används för att skapa användarprofiler med hjälp av pseudonymer. Denna användarprofil används för att analysera besökarens beteende och för att förbättra vår hemsida och det utbud vi har i linje med de krav som finns. Därtill kan användandet av cookies förekomma. Det är små textfiler som sparas på besökarens dator, vilket möjliggör ett igenkännande när användaren besöker sidan igen. Den, av pseudonymer, skapade användarprofilen måste anges separat, dock utan skriftligt godkännande från beträffad person, och sammanbinds inte på något sätt med användaren bakom pseudonymen. Datainsamlingen och sparandet av dessa data som ligger till grund för webanalyser kan blockeras för framtida samlande och sparande genom att följa denna länk: www.webtrekk.com/index/datenschutzerklaerung/opt-out.html.

  1. Google AdSense

Denna hemsida använder sig också av Google AdSense, en tjänst som inkluderar reklam från Google Inc. (”Google”). Google AdSense använder sig av så kallade ”Cookies”, textfiler, som sparas på din dator och som möjliggör en analys av användningen av hemsidan. Google AdSense använder också så kallade Web Beacons (osynliga bilder/grafik). Med hjälp av dessa Web Beacons kan information, såsom användartrafik på denna sidan, bli utvärderade. Information angående användadet av denna hemsida (inklusive din IP-adress) som erhålls genom Cookies och Web Beacons, samt leverans av annonsformat skickas till en av Googles servrar i USA och sparas där. Denna information kan Google dela med sig av till sina partners. Google kommer däremot inte att förena den information som har samlats från dig med din IP-adress. 

Du kan förhindra att Cookies lagras på din dator genom en inställning i din webbläsare; vi vill hur som helst göra dig uppmärksam på att denna inställning ändras så kan inte hemsidans samtliga funktioner användas till fullo. Genom att besöka och använda denna hemsida godkänner du användandet av de ovan beskrivda funktionerna och användandet av den informationen.

  1. Google +1-knapp

Med hjälp av Google +1-knappen får du och andra användare ett personaliserat innehåll från Google och våra partners. Google sparar inte bara informationen som du har angivit för +1, utan också den informationen som finns över sidan som du har tittat på med +1 knappen. Dina +1 kan visas tillsammans med ditt namn och profilbilder i Googles tjänster, till exempel i sökresultat eller i din Googleprofil, eller på andra hemsidor eller annonser på internet. 

Google registrerar information kring ditt +1-användande, för att förbättra Googles tjänsteutbud, för dig och för andra. För att kunna använda +1-knappen, behöver du en öppen Googleprofil som är anträffbar världen över, som innehåller namnet av den valda profilen. Detta namn används genomgående i Googles tjänster. I vissa fall kan detta namn ersätta ett annat namn, av ett som har använts i andra användningsområden med ditt Googlekonto. Ditt Googlekontos identitet kan visas för andra användare, som har din e-postadress eller annan identifierbar information. 

Utöver de ovan nämna användningsområden, kommer den informationen du delger i enlighet med Googles sekretesspolicy att användas. Google kan med dessa släppa statistik om kring användarnas beteende. Det vill säga att användare och partners – såsom förläggare, annonsörer eller liknande webbplatser – kan ta del denna informationen.

  1. Facebook Plugins

Denna hemsida använder sig av så kallade sociala plugins (”plugins”) från det sociala nätverket Facebook, som tillhandahålls av Facebook. Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook”). Dessa plugins känns igen genom en Facebookloggotyp,”Social plugin från Facebook” eller ”Facebook Social Plugin”. En översikt på dessa sociala plugins och hur de kan se ut hittar du här: http://developers.facebook.com/plugins 

När du besöker en av sidorna på vår hemsida, som är kopplade till dessa plugins, upprättar din webbläsare en anslutning till Facebooks servrar. Innehållet från dessa Plugins överförs direkt från Facebook till din webbläsare, som inkluderar det senare på hemsidan. Genom att integrera dessa Facebook plugins får Facebook information från den sidan på vår webbplast som du besöker, även om du inte har ett Facebookkonto eller om du för närvarande inloggad på Facebook. Denna information (även din IP-adress) kommer att skickas till en server hos Facebook, i USA, och sparas där. 

Är du inloggad på Facebook, kan Facebook länka ihop ditt besök på sidan med ditt Facebookkonto. Om du använder dig av en Plugin, såsom ”Gilla”-knappen eller skriver en kommentar, kommer informationen att skickas direkt till servern hos Facebook och sparas där. Informationen delas på Facebook och kan ses bland dina Facebookvänner. Facebook kan sedan använda denna informationen för att styra reklam, göra marknadsundersökningar eller skräddarsy Facebooksidor. Därtill används Facebookanvändandet, - interessen och relationer, till exempel för din användning av vår webbsida för att att utvärdera reklam, meddela andra Facebookanvändare om din använding av vår sida och för vidare information till andra Facebookanknutna tjänster. 

Om du inte vill att Facebook ska spara den information de får från användandet av vår hemsida, bör du logga ut från ditt Facebookkonto innan du besöker sidan. 

För mer information kring syftet och omfattningen av datainsamlingen samt vidare bearbetning och användning av uppgifter från Facebook och dina rättigheter i detta avseende och inställningsmöjligheter för att skydda dig och din integritet, besök http://www.facebook.com/policy.php.

  1. Twitterfunktioner

På våra sidor finner du inbyggda funktioner från Twitter. Dessa funktioner tillhandahålls av Twitter Inc., 795 Folsom St, Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA. Genom användandet av Twitter och ”re-tweet”-funktionen länkas de sidor du besökt och ditt twitterkonto ihop och detta delas till andra användare. Genom detta överförs också dina uppgifter till Twitter. 

Vi vill påvisa att vi som tillhandahåller denna sida inte vet något om den, till Twitter delade, informationen. Vidare information kring detta finns i Twitters sekretesspolicy: http://twitter.com/privacy 

Dina personuppgiftsinställningar hos Twitter kan du ändra på under dina kontoinställningar hos Twitter: http://twitter.com/account/settings..

  1. Uppgifter, rättelser, blockering samt raderande av uppgifter

Enligt personuppgiftslagen (1998:204) – PUL har du rätt att ta del av de uppgifter som vi har om dig. Om det skulle finnas fel i informationen har du rätt att kontakta oss för en ändring av uppgifterna, utan att det kostar dig något. Se nedan för kontaktuppgifter:

Tirendo Holding GmbH
Pappelallee 78/79 
10437 Berlin, Tyskland 

Telefon: +46 (0) 101992581 
Fax: +49 (0)30-20 99 36 199
E-postadress: service@tirendo.se 

Företagsledning: Andreas Prüfer, Thierry Delesalle
Företaget är registrerat vid Amtsgericht Charlottenburg
Berlin: HRB 145365 B
Organisationsnummer: 502072-6773
Svenskt momsregistreringsnummer: SE502072677301

 

Skrolla upp