Betalmöjligheter

På Tirendo.se kan du välja ett av följande betalsätt:

1Kreditkort [tillbaka till toppen]

Här kan du enkelt betala med ditt VISA eller MasterCard.
Debiteringen sker när beställningen av dina varor är gjord. Eftersom dina kortuppgifter går igenom en SSL-process, kan vi garantera högsta säkerhet vid ditt köp hos oss. Alla personliga uppgifter krypteras och kan inte ses eller läsas av någon annan.

2PayPal [tillbaka till toppen]

Om du väljer att genomföra din betalning med PayPal, kommer du i slutet av din beställning att slussas till PayPal. Har du redan ett konto hos PayPal behöver du bara logga in och bekräfta ditt köp. Har du inte använt PayPal tidigare kan du anmäla dig som gäst eller registrera ett nytt konto och därefter godkänna ditt köp.
Så snart vi har registrerat att betalningen har kommit in till oss, kommer din beställning att skickas. Oftast dröjer det bara några minuter tills vi har mottagit en betalning från PayPal.

När en beställning betalas via PayPal, får du alltid en orderbekräftelse. Vänligen observera, att det vid vissa få tillfällen, kan förekomma bearbetningsproblem från PayPal och som vi inte kan påverka. Observera att en betalning via PayPal ska utgå ifrån vår hemsida, du kan alltså inte självmant gå till PayPals hemsida för att genomföra din beställning, då vi inte kan sammankoppla den betalningen med beställningen. Vänligen ha det i åtanke när du väljer denna betalningsmetod.

Om du skulle välja att returnera dina varor, kommer beloppet att föras tillbaka till ditt PayPal-konto. Hur du gör med dina pengar när de kommit tillbaka till PayPal – fortsätta att ha dem på ditt PayPal konto för vidare användning, eller om du vill föra över dem till ditt bankkonto – är upp till dig. Detta val gör du själv i ditt PayPal konto. Detta är utanför vår kontroll.

3Klarna [tillbaka till toppen]

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

Få alltid hem varan innan du betalar

Betalningstid - alltid 14 dagar

Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter

Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen

Ladda ner dina fakturor från klarna.se

Möjlighet till delbetalning

Leverans och Montering

A. Leverans

1Vad kostar frakten? [tillbaka till toppen]

Hos Tirendo är frakten kostnadsfri.

2Vilka är våra logistikpartners? [tillbaka till toppen]

Frakten sker genom Dynamic Parcel Distribution (DPD). Vid vissa tillfällen kan den också ske via GLS. Båda två är specialiserade på området däckleverans och har ett starkt samarbete med oss.

3Vart kan jag få mina däck levererade? [tillbaka till toppen]

Vi erbjuder två alternativ för leverans:

  1. Till din fakturaadress eller till en annan angiven adress
  2. Till en, av dig, vald Verkstadspartner

4Hur lång tid tar det innan jag får min leverans? [tillbaka till toppen]

Leveranstiden beror delvis på när vi mottager din betalning, dock sker den inom ca 2-5 vardagar.

5Kan jag hämta mina varor hos er personligen? [tillbaka till toppen]

Nej, detta alternativ är tyvärr inte tillgängligt. De två sätten som erbjuds för att erhålla dina produkter beskrivs ovan.

6Vad händer om ingen är närvarande vid leverans? [tillbaka till toppen]

Det sker tre försök till leverans. Efter det första försöket kommer våran logistikpartner att lämna ett meddelande till dig. Med hjälp av de kontaktuppgifter som lämnas med detta meddelande kan du komma överens om en tid för leverans.

B. Montering

1Hur hittar jag min Verkstadspartner? [tillbaka till toppen]

Vi har ett nätverk av verkstadspartners som du kan söka på med hjälp av ditt postnummer. Däcken kommer sedan att levereras till verkstadspartnern och är där redo för att monteras.

2Vad kostar montering? [tillbaka till toppen]

Priserna för montering varierar beroende på verkstadspartnern. Priserna kommer att meddelas vid beställning. Vi ber om förståelse för eventuella kortfristiga prisförändringar som kan ske hos verkstadspartnern. Då prissättningen för de olika tjänster som erbjuds av en Verkstadspartner sker av verkstadspartnern själv, kan vi aldrig garantera att priset är det samma som det var när beställningen gjordes.

Efter köpet

A. Annullering

[tillbaka till toppen]

Om beställningen har gjorts felaktigt, kan vi naturligtvis annullera den. En annullering av beställningen kan endast ske om produkten inte har lämnat lagret än. Kontakta oss på 08-403 088 56 eller service@tirendo.se Vi kommer att behandla din begäran så snart vi kan.

Kontakta oss enkelt via service@tirendo.se eller ring +46 (0) 101992581 

Vi kommer att behandla din begäran så snart vi kan.

B. Reklamation

[tillbaka till toppen]

Om du vill reklamera en produkt kontaktar du enklast oss på 08-403 088 56 eller via e-post service@tirendo.se
+46 (0) 101992581 

Vi behandlar din begäran så snart vi kan och erbjuder givetvis en kostnadsfri returfrakt och/eller skickar en nya vara fri från fraktkostnader.

C. Ångerrätt

[tillbaka till toppen]

Tirendo erbjuder dig 30 dagars ångerrätt från det att du har mottagit dina varor.

Vidare information hittar du i våra allmänna avtalsvillkor under paragraf 10.

Har du eventuella frågor eller tycker att något är oklart är du välkommen att kontakta oss på +46 (0) 101992581 eller per e-post service@tirendo.se.

Vi kommer att behandla din begäran så snart vi kan.

D. Garanti

[tillbaka till toppen]

För vad som gäller vid garanti hänvisar vi dig till våra allmänna avtalsvilkor.

Har du eventuella frågor eller tycker att något är oklart är du välkommen att kontakta oss på +46 (0) 101992581 eller per e-post service@tirendo.se

Vi kommer att behandla din begäran så snart vi kan.

 

Skrolla upp