Valda filter

R16 Vinterdäck för bilar

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Testbedömning

till

Priskategori


Tänk på att skaffa nya 16 tums vinterdäck i god tid

Som bilägare är man mycket väl medveten om att från den 1 december är det lag på att man ska ha vinterdäck på bilen. Många av oss är sent ute med just detta då man ofta inte prioriterar det tråkiga däckbytet. Därför påminner vi redan nu om att det är dags att göra en kontroll av dina vinterdäck så du slipper åka till däckbutiken och köpa nya 16 tums vinterdäck i allra sista stund. Att göra det kan leda till att du endast kan välja bland ett begränsat utbud samtidigt som det mest troligt kommer bli ett högre pris på dina 16 tums vinterdäck. Om du istället är ute i god tid och ser att det är dags för nya däck till din bil denna vinter så blir situationen omvänd, det vill säga att du kan välja bland ett brett sortiment och hitta bra priser på 16 tums vinterdäck. Du väljer själv vilket alternativ du föredrar, men låt inte latheten bedra visheten.

Så hittar du billiga vinterdäck 16 tum

Om du väljer det kloka alternativet i ovanstående stycke, och snabbt inser att det nog är dags för ett köp av nya 16 tums vinterdäck, så bör du sätta igång din jakt på de bästa priserna på just det 16 tums vinterdäck du vill ha. Den lokala däckbutiken kan vara ett bra alternativ om du inte anser att ekonomin på dina nya däck är en väldigt viktig faktor. Du kan givetvis få bra erbjudanden även hos den lokala däckbutiken, men om priset är en viktig faktor bör du i allmänhet ta en titt på vad för pris på vinterdäck 16 tum du kan få på internet. Mest troligt kommer du ha stora möjligheter att hitta det däck du vill ha till ett förmånligt pris där. Detta då det finns många butiker och återförsäljare att välja mellan. Det i sin tur gör att du som kund sitter i en förmånlig position då det är butikerna och återförsäljarna som blir tvungna att slåss om dig som kund. Det gör att du kan spara en rejäl hacka genom att bara göra en enkel prisjämförelse.

Jämför upp till 4 produkter:

av 1281
visa fler 20
av 1281
Är en betald annons

Välj 16-tums vinterdäck för säkrare körning

16-tums vinterdäck är ett lite dyrare alternativ, som erbjuder dock mer stabil färd med nästan samma komfort som smådimesionerade däck.

Vanligaste däckdimensionen.

16-tum är ett format som alla däcktillverkare hålller sig till och inriktar sig på eftersom däck av denna dimenstion är mest efterfrågade bland medelsvenskar. Därför brukar däcktillverkare testa sina modeller just i denna dimension. Trots att förklarade egenskaper gäller för alla storlekar, blir man ännu lugnare att just 16-tums vinterdäck undersöks i olika hållbarhetstester i svåra väderförhållanden även på riktiga isbanor. Att 16-tums vinterdäck passar din bil måste man kolla i instruktionsboken, där det anges vanligen några varianter av däckdimension. Troligast hittar man alternativ att montera bildäck av denna dimenstion, om man kör små SUVar, skåpbilar och även kompaktilar med standard utsrustning. 16-tums däck har 40 cm i diameter, vilket tillsammans med vanligaste bredden om 215 eller 225 mm är harmoniskt förhållande. Inte konstigt att sådana däck visar sig vara säkra på vägen med stadig kursstabilitet och hög bekvämlighetsnivå.

Tidstestade modeller av 16-tums vinterdäck

Att vinterdäck bär sitt namn betyder det inte alltid, att alla passar till vilka väderförhållanden som helst under vintertid. Det finns europeiska, nordiska vinterdäck, för att inte tala om dubbdäck. För att bevisa att vissa däck fungerar utmärkt i sitt användningsområdet utför tillverkare och oberoende testansvariga. Man väljer populära 16-tums vinterdäck och låter bilar visa hur de bromsar och styr på snö och halka. Nokian Hakkepeliitta 8 är ett av vinterdäck som håller ut utmaning under hård finsk vinter och garanterar korta bromssträckor vid anständig körkomfort och även undviker någon punktering. De förare som kör i södra Sverige eller åker ofta i Tyskland ska uppskatta odubbade 16-tums vinterdäck Michelin Alpin 5 – det har förbättrade greppegenskaper på snötäckta vägar och ger samtidigt utmärkt grepp om våtväglag.

Skrolla upp