Valda filter

R16 Däck

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Testbedömning

till

Priskategori


16 tum däck

Givetvis vill du skaffa de billigaste men bästa 16 tums däcken på marknaden och hos oss finns de. Du kan välja bland hundratals olika 16 tums däck för att hitta det bästa och billigaste 16 tums däck som passar dig.

Har du en mellan eller än större bil så lämpar sig 16 tums däck nog för dig bäst. Bilar som använder R16 däck är bland andra Citroen C5, Audi V4 och Volvo V70. Dessa däck klarar höga hastigheter på ett mycket bra sätt och är ett grymt däck om du kör ofta på motorvägar. Däcket har en låg profil vilket är populärt.

Olika varianter

Beroende på vilken bil du kör kommer 16 tums däcken i olika typer. Det kan vara förvirrande med de olika nummer som framgår i däckbeskrivningarna men det är ganska lätt att förstå. Vi tar exemplet 225/55 R16 95W. Det första numret (225) anger däckets bredd i millimeter. Numret 55 anger ett serienummer, det vill säga höjden av sidoväggen i förhållande till sektionsbredden. I detta exempel är sidoväggens höjd 55% av däckets bredd. R betyder att det är ett radialt däck. Det nästsista numret, 16, står för fälgdiametern – det innebär att däcket behöver 16 tums fälgar. Det sista numret anger belastningsindexen och den sista bokstaven motsvarar hastighetsindexen. Den sista bokstaven varierar från Q (160km/h) till Y (300km/h) med olika intervaller emellan.

Det finns en mängd olika varianter på däck som till exempel 205/45, 195/60 och 195/55 plus en rad andra varianter. Däcktillverkare som Michelin, Nokian Tyres, Continental, Hankook och Dunlop erbjuder alla bra 16 tums däck som passar ditt färdsätt.

Perfekt grepp

R16 däck ger ett perfekt grepp på vägen och maximerar kontaktytan i kurvor och vid inbromsningar vilket gör R16 till ett mycket stabilt däck.

Bra bromsegenskaper

Ett R16 däck ger optimalt kontakt mot underlaget och väljer du ett däck med 3-D edges förhindrar det att mönsterblocken deformeras vid inbromsning vilket skapar ännu bättre bromsegenskaper på speciellt våta och torra vägbanor. Använder du till exempel ett Sport Maxx-däck från Dunlop så får du kortare bromssträckor vid höga hastigheter. Detta för att de har block med extra hög styvhet som utvecklats för högprestandakörning och ger en ökad vägkontakt vid inbromsningar.

Bra allrounddäck

16 tums däcken är en bra kombination av prestanda och säkerhet, och ger ett perfekt grepp på vägarna. Det ger en hög komfort och sänkt rullmotstånd med korta bromssträckor. Däcket passar perfekt för mellanstora och större bilar.

Jämför upp till 4 produkter:

av 7502
visa fler 20
av 7502
Är en betald annons
Skrolla upp