Hankook levererar nu stadsbussdäckslinjen "SmartCity AU04 +" för TMB-flottan

Premiumdäcktillverkaren Hankook och dess spanska grossist Grupo Soledad har nått en överenskommelse med Spaniens största transportföretag i Katalonien – Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Hankook förser nu TMB med högkvalitativa bussdäck för stadstrafik SmartCity AU04+ till TMBs bussflotta.

Neu-Isenburg, Tyskland, 23 maj 2019  – Däcktillverkaren Hankook kommer att tillhandahålla sina däck till över 1 100 bussar från Barcelonas mest framstående företag för busstrafik i stadsmiljö – Transports Metropolitans de Barcelona. SmartCity AU04+ i dimensionen 275/70R22.5 ingår i avtalet då det klarar en högre belastning, vilket är ett av de krav som ställs på mönster framtagna för eldrivna bussar, som är tyngre än konventionella.

SmartCity AU04+, som har utformats för användning året runt, är lämpligt för alla vinterförhållanden utan begränsningar och är märkt med snöflingesymbolen (3PMSF). Mönstret lämpar sig både för både eldrivna samt konventionella fordon.

Han-Jun Kim, VD för Hankook Tire Europe, menar: ”Vi är väldigt stolta över vårt avtal med ett av Europas största företag inom stadstrafik, särskilt eftersom avtalet gäller användning av vår framtidsriktade teknik. Avtalet innebär att vårt första mönster SmartCity AU04+, lämpat för eldrivna bussar, kommer att tas i bruk i allt större skala. Vi ser fram emot att expandera vårt samarbete med åkerier i Europa, genom att alltid vara i framkant och uppdaterade på nya mobilitetstrender.”

Hankook, Grupo Soledad och TMB har beslutat utifrån ett gemensamt miljö- och ekonomiskt ansvar, att däcken efter att de har gjort sin första livscykel, kommer att användas på nytt som regummerade Hankook Alpha-Tread. Regummeringslösningen kommer att bidraga till minskade utsläpp av fossila råmaterial och koldioxid och på så sätt skydda miljön.

Dagen då avtalet slutfördes sa TMB:s VD Ramón Bacardi följande: ”Vi är mycket noga med underhållet på vår bussflotta för att säkerställa en hög kvalitet på lokaltrafiken i Barcelona. En pålitlig däckleverantör är ett måste för att nå upp till den högre servicenivå som krävs och våra tekniker och mekaniker stämmer in i att Hankook är vårt förstahandsval som kommer att maximera vår bussflottas prestanda samtidigt som det optimerar kostnad per km.

Manuel Pérez, kommersiellt ansvarig på Grupo Soledad, tillägger: ”Vi är jätteglada över nyheten att Hankook och TMB ingår ett samarbete. I likhet med oss på Grupo Soledad, investerar både Hankook och TMB i framtida mobilitetstrender, i nya material och driftanläggning. Därför understryker detta avtal vårt engagemang för hållbara transportlösningar.”

Källa - Hankooktire-Mediacenter.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp