Nankang
Nankang

Nankang 4x4 WD A/T FT-7

Nankang 4x4 WD A/T FT-7

Bredd
255
Höjd
70
Diameter
R16
Offroad-däck
4x4 / SUV / Crossover
Belastningsindex
111
Hastighetsindex
S
Fraktkostnad:  69,00 kr
Tillgänglighet: 5 arbetsdagar
Betalsätt
1 785,00 kr
Spara 10% idag
1 614,00 kr
Logga på etiketten för EU-däck

Den nya EU- etiketten för däck?

EU:s däcketikett introducerades i november 2012 som ett led i åtgärdsplanen för energieffektivitet. Sedan dess erhåller däcken på motorfordon inom EU denna märkning som informerar om bränsleförbrukning, våtgrepp och bullerklassificering för respektive produkt. Vi har sammanställt all relevant information för dig.
Däckmärkningen delas upp i tre olika kategorier som mäts separat.
1. Rullmotstånd
Ett däcks rullmotstånd påverkar ditt fordons bränsleförbrukning direkt. Ju lägre rullmotstånd, desto mindre bränsle förbrukar du. Bästa klassificering i denna kategori är bokstaven "A" i grönt, medan ett rött "G" är granskningens sämsta. Bokstaven "D" används ej. Mellan A och G stiger förbrukningen per bokstav med 0,1 l per 100 km.
2. Våtgrepp
I fråga om våtgreppet mäts bromsmotståndet på blöt vägbana. Klassificering sker från ett grönt "A" till ett rött "G". Bokstäverna "D" och "G" används inte i nuläget. Utvärderingen baseras på hastigheten 80 km/tim. Mellan A och F blir bromsmotståndet längre för varje bokstav.
3. Buller
Med detta avses det buller som däcken genererar i samband med körning. Absolut decibelvärde anges. Utvärderingsvärdena delas upp i tre klsser som representeras av linjer till höger om öronillustrationen. Ju fler linjer som är svarta, desto mer högljudda är däcken. Ett kontinuerligt ljud som överstiger 80 dB kan orsaka hälsoproblem.