Österrikisk sotare kommer att öppna ett museum av 114 Volkswagen Golf

Den österrikiska sotaren Joseph Hughes visade sin samling av Volkswagen Golf, som har 114 bilar, inklusive väldigt sällsynta kopior. Han planerar att placera den i museet – öppningen är planerad till våren nästa år i Wiens förorter.

Mannen har nu planer att placera sina samlade maskiner i Museet

“När jag först kom i kontakt med Golf så kände jag att bilen var skapad just för mig. Allt var exakt som jag gillar det: passform, körglädje, körning, enkel att använda i vardagen,” sa Hughes.

Först, för Josep Hughes på jobbet använde han Caddy van, med hans familj den vanliga ”Golfen” under sommaren, en cabriolet på vintern, med modifikationer av Country-modellen, och ibland åkte han med den kompakta GTI-modellen.

Enligt honom så har han en ”Golf” för alla tillfällen. Sedan vid en av utställning för äldre modeller så såg han en av de första produktskopiorna av modellen och ville göra detsamma. Detta var startskotten för hans samling.

I kollektionen kan man hitta en vanlig serie VW Golf och sällsynta bilar. Till exempel har han en ombyggd sopbil, husbil, flygplan ramp och bil från förproduktionspaketet med skjutdörrar, 210 hästkrafter fyrhjulsdriven bil, släppt utgåva 71 och även den första elektriska bilen som byggdes 1981.

Kollektion innehåller även en lyxiga-, racing-, rally- och modifierade bilar. Ett av kännemärkena i samlingen är en Golf med en körsträcka på miljon kilometer, vilket enligt ägaren fortfarande är i utmärkt skick. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp