Kia uppdaterar 2 modeller 2019

Kia uppgraderar sitt sortiment med en trio av fordon som kommer att ersätta modeller som förlorar dragningskraft: Optima sedan, Sedona minivan och den exklusiva K900 sedan. Biltillverkaren presenterade produkterna på onsdagen under New Yorks bilutställning.

Optima-försäljningen är nere 31 procent och Sedona-försäljningen har fallit med 38 genom februari. K900, som tillverkas i få exemplar, har bara sålt 54 enheter under de två första månaderna 2018, ned från 65 enheter året tidigare.

Den uppdaterade 2019 Optima kommer med nya designknappar och teknik, inklusive Stinger-inspirerande LED-dagsljus. De tekniska uppdateringarna erbjuder också utökade avancerade system för förarstöd, eller ADAS.

”Uppdateringen under 2019 skärper den övergripande designen inifrån och ut och vi gör ett antal ADAS-teknologier standard över hela Optima-sortimentet, vilket understryker det enorma värdet Optima erbjuder. Ett nytt tillvägagångssätt för vårt prisbelönta telematiksystem, UVO, kommer att göra det lättare för köpare att förstå dess funktioner och UVO-länken innehåller ett inbäddat modem,” säger Orth Hedrick, Vice-president, produktplanering, Kia Motors America, i ett uttalande.

”De nya tvåtoniga sportsätena är för dem som vill särskilja deras Optima med unika europeiska inspirerande designanordningar,” sa han.

Den uppdaterade Sedona kommer med nyutvecklade främre och bakre fascier. Minivanen, säger Kia, delar nu ett liknande designspråk med andra nyare fordon i varumärkets sortiment. Sedona har fem trimnivåer – L, LX, EX, EX Premium, SX och SXL.

Med en tanke på barnen som sitter i baksätet så förstärker Kia sitt bakre underhållningssystem med 10,1-tums dubbla pekskärmar som finns på baksidan av framsätena, och ersätter den utgående modellens enda hängande skärm.

Andra generationens K900 är emellertid lite längre och bredare än sin föregångare. Men Kia säger att den ser snävare ut på grund av nya proportioner. K900 drivs av en 3,3-liters tvilling turbo V-6motor, samma som finns i den sportiga Stinger. Motorn genererar 365 hk.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp