Hankook och biltillverkaren Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG utökar sitt samarbete

Neu-Isenburg/Tyskland, 07 oktober 2019 – Premiumdäcktillverkaren Hankook har tillhandahållit Porsche Cayenne från fabriken med dess UHP-flaggskepp Ventus S1 evo 3 SUV sedan juni. Tillverkaren av däck med ultrahög prestanda tillhandahåller ett skräddarsytt däck som originalutrustning för den nya SUV-modellen från sportbiltillverkaren baserad i Stuttgart, som möter de högt satta kraven inom segmentet högprestanda-/sportbilar. t.

”Porsche står för särskilt kraftfulla sportbilar som samtidigt är användarvänliga. . Men det innebär att däckutvecklingen blir väldigt komplex,” säger Han-Jun Kim, VD för Hankook Tire Europe. ”Vi är därför väldigt nöjda med denna originalmontering, eftersom den demonstrerar våra produkters prestanda på ett imponerande vis.”

Det nya däcket med ultrahög prestanda är baserat på DTM-testad teknik och erbjuder hög styrprecision och sportiga köregenskaper. Däcken i dimensionerna 285/40 ZR 21 (109Y) XL fram och 315/35 ZR 21 (111Y) XL bak, har utformats speciellt för användning med sportiga SUV:ar och ger unika köregenskaper.

”På grund av fordonets vikt i kombination med sportiga köregenskaper, lågt rullmotstånd och hög lastkapacitet var det en riktig utmaning att utveckla däckdesignen för Porsche Cayenne,” förklarar Dipl.-Ing. Klaus Krause, chef för Hankooks europeiska forsknings- och utvecklingscenter. ”Nya Ventus S1 evo 3 SUV uppfyller dessa krav väldigt väl både i våta och torra förhållanden.”

Utöver de sportiga köregenskaperna erbjuder även Hankooks nya mönster ett antal nya funktioner som optimerar dess miljömässiga egenskaper (rullmotstånd och livslängd ). Ventus S1 evo 3 SUV använder en ny generation av innovativa material baserade på naturligt harts med hög prestanda i gummiblandningen. Det ger bättre grepp när uteffekten är som störst och däcket behåller greppet över ett mycket större temperaturintervall. Dessutom säkerställer särskilda nylonmaterial i däckfoten till en stabil däcksida även vid körning med hög last. . Toppbältet i aramid i kombination med stommen med två lager rayon säkerställer en högre livslängd.

Källa - Hankooktire-Mediacenter.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp