Hankook kommer att leverera den nya DTM Trophy med det avancerade Ventus Race-däck

Neu-Isenburg/Tyskland, 3 december 2019 – DTM Trophy har premiär den 24 till 26 april nästa år, då den kommer att hållas samtidigt som DTM i Zolder, Belgien. Den sista rundan kommer äga rum i Hockenheim den 2 till 4 oktober. Den nya racingserien är öppen för både proffs, amatörer och juniorer. Alla produktionsbaserade GT-bilar med bakhjulsdrift i FIA-grupperna E2-SH och E2-SC, som alla tillverkare involverade i motorsport har tillgängliga, är tillåtna. Hankook kommer att förse lagen med det populära Ventus Race-däcket och kommer även att tillhandahålla nödvändig expertis i form av tekniker och mekaniker som kommer att delta under alla racing-helgerna.

Manfred Sandbichler, chef för europeisk motorsport hos Hankook: ”För oss, som långvarig DTM-partner, var det ett logiskt steg att fortsätta det lyckade samarbetet med DTM Trophy. Som däckpartner för GT-serier runt om i världen så har vi den expertis som krävs för det här formatet. Vi har också en lång erfarenhet av junior-serier och kan ge bästa möjliga stöd åt teamen och förarna i DTM Trophy. Vi ser fram emot spännande nya utmaningar under DTM-helgerna, när fans kan vänta sig ännu mer spektakulär motorsport.”

Precis som för DTM kommer DTM Trophy att inkludera två träningssessioner utan kostnad under fredagen. Både lördagen och söndagen kommer att inbegripa en 20 minuters kvalificeringsomgång och ett 30 minuters race. De tre bästa poängställningarna i slutet av säsongen kommer att belönas med en tilltalande prissumma. Vinnaren får 75 000 euro, tvåan tar hem 50 000 euro och föraren på tredje plats får en check på 25 000 euro. DTM Trophy erbjuder inte bara förare upp till 22 års ålder en möjlighet att visa upp sina färdigheter på en internationell arena framför de stora tillverkarna och teamen, utan den snabbaste junioren får också provköra en DTM-bil efter säsongen.

ITR:s vd Achim Kostron: ”Prispotten för de tre bästa förarna och chansen att få provköra en DTM-bil för den bästa junioren är unika incitament för att delta i DTM Trophy. Vi är också väldigt glada över att få ta del av tjänsterna från vår långvariga partner Hankook under den nya support-serien. Det gör att de tävlande inte bara får den bästa utrustningen för säker och attraktiv motorsport utan också Hankooks goda service, som vi har vant oss vid på racingbanan.”

Källa - Hankooktire-Mediacenter.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp