Diesel utan NOx utsläpp? Det kan vara möjligt

Loughborough Universitet kan ha skapat ett genombrott inom rent dieselbränsle.

En brittisk forskargrupp vid Loghborough Universitet i Leicestershire, England, hävdar att de har ett nytt system för att minska, och eventuellt eliminera farliga NOx utsläpp från dieselmotorer. Gruppen säger att med korrekt stöd (läs: pengar) kan tekniken nå marknaden inom två år.

Systemet kallas ACCT, vilket står för ammoniakskapande och konverteringsteknik, och det omvandlar AdBlue, den lättillgängliga så kallade dieselutsläppsvätskan som används av de flesta dieselfordon, till en ammoniakrik lösning som dekonstruerar kväveoxider och lämnar ofarligt kväve och vatten. Nyckeln är att ACCT kan fungera vid låga temperaturer, medan AdBlue behöver uppnå normal driftstemperatur för att fungera korrekt.

Preliminära rapporter, baserade på en studie av Skoda-taxibilar, visar att den kan fånga 98 procent av NOx, jämfört med 60 procent med det nuvarande systemet.

Professor Graham Hargrave, en av studiens ledare, säger att NOx bara är det första steget. ”NOx är allvarligt” sade han, ”men det är verkligen ett problem med punktkällan. Det spelar enbart roll i en liten minoritet av platser. Lös det och du kan fortsätta minska CO2, vilket är viktigt överallt”.

Forskargruppen säger att de skulle vilja samarbeta med en större leverantör med detta, och inte bara en tillverkare, för att påskynda spridningen.

Forskningen är aktuell med tanke på att städer och länder försöker räkna ut hur man kan rengöra luften. Rom, tillsammans med Paris, Madrid, Mexico City och Aten, Grekland, har planer på att förbjuda diesel antingen inom stadens gränser eller inom stadscentrum. Porsche håller fast vid bränslet för åtminstone en till generation av Cayenne medan FCA planerar att dumpa det 2022. Ford har dock bara lagt till en ny Power Stroke V-6 till sin F-150 serie. Oavsett vad så kommer alla tillverkare vara uppmärksamma.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp