BMW har stora planer fram till 2025

Volvo siktar på 700 000 sålda elbilar om sju år. Tyska BMW siktar på 40 procent laddbar fordonsflotta år 2025. Och prestandabilarna ska också den vägen vandra.

"Absolut, alla M-fordon kommer vara elbilar vid slutet av nästa decennium" - säger BMW:s M-chef, Frank Van Meel till CarAdvice.

Det är el-fokus i bilbranschen. Allt om Bilar har tidigare skrivit om Volvo Cars som år 2025 siktar på att 50 procent av de sålda fordonen ska vara elbilar.

För BMW gäller nästan samma plan – år 2025 ska 40 procent av fordonen som produceras vara av någon slags laddbar variant.

Och även den tyska tillverkarens prestandaversioner påverkas

"Absolut, alla M-fordon kommer att vara elbilar vid slutet av nästa decennium" - säger M-chefen Frank Van Meel till CarAdvice och fortsätter:

"Det kommer att ske steg för steg. Den viktiga frågan handlar om timing – när är den rätta tiden för det här? Om du är för sen så är du för sen, men är du för tidig så finns inte den teknik som behövs"

BMW-chefen inte imponerad av dagens elbilar

"Titta på dagens elektrifierade komponenter. De är ganska tunga och för oss som motorsportstillverkare så är ett fordons vikt – och dess kraft i förhållande till vikten – nyckeln."

Men han menar att BMW:s nya modeller kommer i ett system som möjliggör hybridhjälp på ett bra sätt.

"Utan att gå in på detaljer – om vi gör en elektrifierad M-bil ska den ändå köra som en M"

Med tanke på BMW:s övergripande mål så är det inte ”om” utan ”när” som gäller för Frank Van Meel och hans M-bilar. Du hittar de bästa däcken för BMW online:

Bredd: Höjd: Diameter:
Hastighetsindex:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp