The Spring Classic, 18-20 maj

Den som känner passionerat för vintagebilar har sannerligen väntat otåligt på denna händelse - racet The Spring Classic i Kalifornien. Underhållningen är schemalagd till den 18-20 maj och kommer alltså att hända mycket snart. Spring Classic är ett race medvintagebilar som samlar de mest fantastiska och otroliga vintagebilarna från 70-, 80-och 90-talet. Om du älskar bilar och inte har några planer för den 18-20 maj bör du definitivt köpa en biljett till Spring Classic-evenemanget för att inte missa racet.

Utställningen kommer att kombinera två otroliga arenor med motorcykelracing och utställning av gamla bilar. Evenemanget kommer att innehålla utställningen “the Historic Motorcycles”. Utställningen kommer att presentera ett större antal med trevliga cyklar jämfört med 2017. Området för utställningenär även platsen där gamla motorcykelskyltar och gamla minnesvärda saker relaterade till racing visas upp. Utmärkelser för bästa display-cykel och racecykel kommer också vara inkluderat.

Hur mycket vet du om Spring Classic?

Spring Classic är ett tävlingsrace för vintagebilar som startade 2013 och blev oerhört framgångsrik. I racet deltar vintagebilar som är över 20 år gamla. Det finns även utställningsplatser som är tillägnade motorsport och dess historia. Arrangörerna av evenemanget förbereder rutter genom att tänka på vägförhållandena på den valda platsen. Alla deltagare är försedda med en färdbok som innehåller information om alla rutter som gäller för hela evenemanget. Men om deltagarna vill avvika från rutterna eller schemat kan de göra det.

Mazda Laguna Seca - rätt plats för ett bilrace

The Spring Classic äger rum på Mazda Laguna Seca i Kalifornien. Platsen anses vara en viktig del av området Monterey eftersom den har en stor internationell racingkrets. Det kan komma som en överraskning, men platsen använder inte investeringskapital för att förbättra sin anläggning. Allting sker på bekostnad av dem som drar nytta av att förbättra lokala faciliteter. Därför är platsen det bästa stället för att organisera Classic Spring-showen - helgen för vintagebilar - och bjuda in riktiga bilfantaster.

Deltagare i Spring Classic

Spring Classic är möjligheten att se unika racebilar över en helg. En av de mest intressanta deltagarna är 1966-1972 Trans-Am 2,5 Liter. Trans-Am-serien utformades 1966 av Sports Car Club of America. Företaget var även känt som "Trans-American Sedan Championship". Med tiden ändrade serien namn flera gånger. Vissa namn var på något sätt kopplade till sponsorer, medan andra inte var det. Det är värt att notera att ett av de mest kända och välrenommerade däckvarumärkena Pirelli blev en exklusiv leverantör av Trans Am Series år 2017. Däcktillverkaren blev också racingsponsor. Bytet till Pirelli P Zero däck harpåverkat hastigheter och varvtider mycket positivt. Bland andra tävlingsgrupper som kommer att delta i showen kan du se Formel Atlantic, Formel B och Formel C, Bilar, Formel Ford, Can-AM, etc.

Nitro Revival - en minnesvärd händelse

Nitro Revival är säkert en av de mest efterlängtadebitarna av vårens händelse. Det blir en fantastisk show som du definitivt inte bör missa. Nitro Revival och dess fantastiska bilar kommer att vara med i Monterey Peninsula för att påminna oss om gamla klassiska racerbilars historia. Besökare kommer att ha en god möjlighet att se ett stort antal vintagefordon och förnyade nitrometdrivnadragracingbilar. Utöver detta kommer de att ha en chans att se framstående personligheter inom racing som också besöker showen. Nitro Revival är planerad till den andra dagen av evenemanget - 19 maj. Det kommer att finnas intressanta aktiviteter, inklusive sportaktiviteter och utställningar.

Showenåteruppväcker stordagarna förtop fuel dragsters med grodmotorer. Det är här historien kommer tillbaka igen, genom restaurerade fordon som ser helt nya ut. Raceförare säger att detta är en unik återförening av olika tiders racers. Vem vet, du kan till och med få en chans att sitta i en av dessa bilar. Att ta en bild är ett måste. Besökare får även chansen att se ett stort antal klassiska Street Rods och Hot Rods. Arrangörer säger att de har förberett något speciellt för personer som besöker showen. För att vara mer exakt kommer lördagsevenemanget att sluta med en massuppstartning. Tänk bara på de rytande ljuden från klassiska drag race fordon. Detta är ljudet som kommer att höras överallt i bergen på den pittoreska halvön Monterey.

Steve Gibbs, som är producenten av Nitro Revival Show, säger att Nitro Revival är en okonventionell bilutställning. Unika fordon samlas från hela Amerika och Kanada för att spendera dagen med dragracing. Laguna Seca tros vara det bästa stället att organisera Nitro Revival och visa upp det på allra bäst sätt. Att utställningen kommer att lägga till ett speciellt tävlingselement till Spring Classic Show i allmänhet vet vi redan. Historien om dragracing är rik och levande. Det finns många saker och händelser att återuppliva för att påminna om hur det var då. Det finns inte någon tvekan om att Monterey är en av de bästa destinationerna att göra det på.

Nitro Revival uppmanar alla att vara en del av en fantastisk tre dagars händelse. De 11 körgrupperna av cirka 200 historiskt korrekta sport- och racerbilar som kommer att tävla på den 11-vändiga vägen på 2138 mil under Spring Classics intervall från 1966-74 Can-Am till utställningarna 1974-94 Stock Cars och Historic Motorcycle

Gill Campbell, vice vd som ansvarar för evenemang på Mazda Raceway, är övertygad om att de som har en djup kärlek till gamla fordon, aktiviteter och underhållning kommer att njuta av tiden som spenderas vid evenemanget. Det är garanterat att Nitro Revival har mycket att erbjuda till besökare i alla åldrar. Det spelar ingen roll om du är ett fan av sport och racerbilar eller historiska motorcyklar och kraftfulla dragracingbilar. Se till att du har en biljett för att inte missa händelsen. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp