Montering och balans av däck och hjul

När du får en ny uppsättning däck eller hjul kommer du vilja ha en expertmontering och kunna balansera dem – såvida du självklart inte är expert och har egen balans- och monteringsutrustning.

Vad betyder ”montering” och ”balansering”?

Montering är ganska självförklarande – det är helt enkelt handlingen att sätta däcken på hjulen och sen installera hjulen på fordonets axlar.

Balansering är lite mer komplicerat. Ett hjul sägs vara i balans när tyngdpunkten är identisk med rotationsaxeln – med andra ord när hjulets massa och däcket är jämnt fördelat runt axeln så det inte sker någon vibration när däcket snurrar. Ett enkelt sätt att förstå konceptet av ett balanserat däck är att tänka på din tvättmaskin under rotationscykeln. Om kläderna är jämnt fördelade inuti maskinen så är det inga problem. Men när saker blir obalanserat så är det en helt annan upplevelse – och du vill verkligen inte att det ska hända med dina däck!

Så hur fungerar balansering?

Spinbalansering

Din installatör använder specialutrustning för att analysera däck och hjul och hitta tunga punkter som kan få dem att vibrera när de spinner. En i taget placeras däcket- och hjulmonteringen på balanseringsmaskinen och kör igenom en rad diagnostiska test. Maskinen identifierar var däck- och hjulmonteringen är ojämn och då korrigerar teknikern eventuella obalanser genom att lägga små vikter på fälgen på specifika ställen för att jämfördela vikten.

Road Force-Balansering

Medan spinnbalansering spinner däckmonteringen i luften för att hitta obalanser så simulerar en Road Force-balansering vägens kraft på ett däck genom att pressa en stor rulle mot däcket när det snurrar. Därefter mäter maskinen avvikelsen från perfekt rundhet så att teknikern kan balansera däcket. Road Force-balansering kan upptäcka däckproblem som inte hittas genom spinbalansering.

Bredd: Höjd: Diameter:
Hastighetsindex:

Hur obalanserade hjul kan ta dig på en ojämn åktur?

Om dina hjul och däck är obalanserade kan din bils åktur drabbas. Om du upplever vibrationer som börjar omkring 65–70 km/h och förvärras när din hastighet ökar så är risken att du har ett obalanserat däck.

De flesta av oss är känsliga för vibrationer under körning, och även en liten vibration kan vara extremt irriterande. Och det är inte allt – de repetitiva vibrationerna kan göra så att dina däck slits snabbare, tillsammans med hjullager, stötar och andra fjädringssystem.

Vibrationer kan också uppstå om hjulet och/eller däcket inte är helt runt. Om det finns en högpunkt på hjulet och också en högpunkt på däcket, och de råkar vara uppradade med varandra så blir den högpunkten än mer uppenbar. En utbildad tekniker kan vanligtvis rätta till problemet genom att rotera däcket något på hjulet, så att högpunkterna inte längre matchar.

Få lite balans i ditt liv

Om du skaffar en ny uppsättning däck eller om du bara tror att du kanske behöver dina däck balanserade så kan vi hjälpa dig att hitta en bra installatör i ditt område. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

12 juni 2018 13:11

Önskar en bra montör nära Laholm finns han i Kövlinge kvar. Det gäller 5 st 225/65 16 på en Mercedes Sprinter

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp