Allt du behöver veta om driftingdäck

Vad Är Driftingdäck?

Drifting är en sport som kräver att föraren kör i relativt höga hastigheter under svängning så att däcken kan sladda och glida längst relativa stora avstånd. Men denna sport är ganska obarmhärtig och nedbrytande för vanliga däck. Det är därför man har uppfunnit speciella driftingdäck, och bättre blir det.

De bästa driftingdäcken har vanligtvis grunda och nästan blanka slitbanor, med breda skåror, starka midribs och hårt vulkaniserat gummi som ger styrka och hållbarhet. När driftandet blir en vardagssyssla för åkare som du och jag, kan vanliga däck vackla och misslyckas med att ge den prestanda som krävs. Därför är däck som är speciellt optimerade för drifting nödvändiga om du vill komma någonstans i den sporten.

Driftingdäck, så unika och exklusiva som de låter, är inte särskilt svåra att hitta, men det är svårt att hitta de bästa däcken som ger maximal prestanda och hållbarhet. Läs vidare för att få reda på våra topp-fem favoritval.

Vilka Typ Av Däck Används För Drifting?

Inte vanliga, det är säkert. I allmänhet, leta efter framdäck som har en bredd och aggressiv slitbana. Dessa är vanligtvis i V-former eller med breda och djupa spår. Midriben är vanligtvis modifierad för at motstå mer tryck och stress och att vara immun mot brännskador och värmeskador. Sidoväggarna förstärks vanligtvis för att ge ett stadigare grepp på marken och för att minska friktion.

Däcken på baksidan, det vill säga de som faktiskt driftar, har vanligtvis grundare slitbanor och ibland ingen alls. Detta främjar lätt manövrerbarhet, minskar friktion och värme, och lämnar mindre gummi på asfalten.

Bortsett från slitbanan spelar hållbarhet också en viktig roll. Drifting kan minska däckens mönster och kan vara ohälsosamt för materialet. Se till att det gummi du använder är specialiserat att motstå stress och tryck, och inte kommer vara benäget för utmattning.

Vad För Storlek På Däcken För Drifting?

Alla storlekar som passar ditt fordon bäst skulle fungera. Men för en högkvalitativ driftingupplevelse är däck som är breda i storlek och har låg profil bäst. Driftförare behöver bredare däck eftersom de lovar ett bättre grepp och mer yta. Detta skulle vara bäst för användare som vill hålla bilen mer balanserad och stabil. När det gäller lågprofilerade däck minskar de den kraft som krävs av bilen för att producera vridmomentet som vrider dessa däck.

Förutom det, så borde driftdäck vara optimerade för att möta dina behov. Om du strävar efter en högre acceleration skulle smalare och mindre däck fungera bäst. Men för att få en högre hastighet fungerar höga däck utmärkt.

Det är också viktigt att dina däck passar ditt fordon. Köp inte däck som är bra att drifta med men dåliga vid montering. I allmänhet, leta efter de däck som du är mest bekväma med.

Hur Dåligt Är Drifting För Däck?

Drifting kan vara ohälsosamt för däcken, speciellt deras slitbana och prestanda. Drifting kan orsaka slitage av slitbanor, och spår som en gång var djupa och lovande slits ner. Till en början är det därför nödvändigt att köpa däck som har grundare spår, för att minska mängden friktion och överdrivet motstånd som produceras.

Drifting kan också orsaka överdriven värme i däcken, vilket kan få de att smälta och ryka, eller att börja brinna. Däck som är tillverkade av värmetåligt material är bäst för drifting och är säkrare. I allmänhet så köp endast däck som är specialiserade för drifting för bästa upplevelse.

Var Kan Man Få Tag På Driftdäck?

Att hitta driftdäck online borde vara enkelt. Det finns hundratals hemsidor och varumärken som säljer begagnade och nya driftdäck. Men det stora problemet är att hitta ett bra varumärke. Vi förstår att när du spenderar mycket tid och pengar på något så vill du att det ska vara av utmärkt kvalité.

Därför har vi sammanställt en lista över de fem bästa driftdäcksvarumärken för din egen bekvämlighet.

Falken Driftingdäck:
Falken Däck har varit på marknaden sedan 1983 och de har inte spenderat sina 35 års av etablering förgäves. Falken Däck betyder tillväxt, utveckling och att hålla uppe med det senaste, och det har de gjort oerhört bra. Falken Driftingdäck har ett utmärkt slitbanemönster som kommer kräva mycket för att slitas ned. Deras teknik är oerhört innovativ, och vi är verkligen inte förvånade.

Federal Driftingdäck:
Federal Däck är tjugo gånger bättre än alla däck vi har sett på marknaden, och du kommer snart veta varför. Dessa däck har högre stabilitet och ett fast grepp på grund av att sidoväggarna är styva och fasta. Slitbanan är konstruerad för att ge maximal prestanda och är mestadels V-formad. Vi absolut älskade dessa, och det kommer du också.

Kenda Driftingdäck:
Kenda betyder ”född av rent vatten” och när det gäller att erbjuda renhet och exklusivitet, har Kenda Däck definitivt levt upp till namnet. De har en bred samling däck som kan optimeras för tung drifting. Dessa har extremt unika slitbanor och ett järngrepp på vägen.

Nexen Driftingdäck:
Nexen Däck har sett kröken på online-marknaden och deras 71-års erfarenhet har gjort dem enastående och rådande i fältet. Deras driftingdäck har breda och linjära spår, djupa saip och en midrib som lika stark som deras löfte, och hållbarhet som säkerställer ditt däcks prestanda.

Dunlop Driftingdäck:
Hur skulle vi kunna utelämna dem? Dunlop Driftingdäck är kanske de enda som vi känt under en längre tid och vi har våra skäl. Däcken har utformats med unika och utsöka slitbanor som säkerställer ett säkert grepp på vägen, och material som minskar missfärgning och som ger viss nåd till den annars obarmhärtiga asfalten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp