Valda filter

Ford Olja och smörjmedel

Filtrera efter:

Öppna filter

Pris

kr
till
kr

Varumärke

Visa allt

Säljare

Volym (liter)

till

Behåll garantin med genuin Ford motorolja

För att Ford-modeller som har registrerats från och med mars 2010 ska få behålla garantin krävs det idag att genuin motorolja Ford Formula F används. Eftersom de flesta bilmärken har sina egna standarder som följs för motorolja idag är det generellt alltid det bästa valet att köpa Ford olja original, oavsett vilken årsmodell din Ford är. Motorolja Ford Formula F ger en mycket hög skyddsnivå när det kommer till motorfel och skador på både nya och äldre fordon genom att förhindra oljeförtjockning och kolvavlagringar. Motorolja Ford Formula F ger dig också förbättrad bränsleekonomi jämfört med exempelvis andra vanliga 10W-40 motoroljor och 5W-30 oljor. Formel F klarar den högre belastningen som idag läggs på oljan av de senaste Ford-motorerna som har konstruerats för att ge högre effekt.

Köp rätt Ford olja för ditt fordon

Om du ska köpa Ford motorolja online är det viktigt att först se efter i fordonets manual vilken olja som rekommenderas. Det är alltid en bra idé att köpa Ford olja i en större mängd så det alltid finns rätt olja tillhands när påfyllning krävs. I sortimentet på sidan finns det både stora och mindre förpackningar och därför har motorolja Ford pris som passar de flesta.

Ett exempel på ett Ford smörjmedel som passar till de flesta Ford-modeller är 5w30 Formula F. Det är en modern, helsyntetisk olja med låg viskositet. Det är efterföljaren till Ford Formula E och jämfört med den sänker den bränsleåtgången med 0.5 % tack vare att den sänker friktionen i motorn. Precis som med de flesta Ford smörjmedel har den utmärkta rengöringsegenskaper och erbjuder ett fullgott motorskydd. En utmärkt smörjning garanterar en låg belastning på motorn även vid kallstart. Denna Ford motorolja minskar även motorns koldioxidutsläpp.

Jämför upp till 4 produkter:

av 2
av 2
Är en betald annons
Skrolla upp