Valda filter

Runflat Däck

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Konstruktion

Testbedömning

till

Priskategori


Runflat däck

På senare tid har så kallade runflat däck, eller rft däck i förkortad form, blivit allt vanligare. Så vad är runflat däck? Dessa däck, är som den svenska översättningen låter – punkteringsfria däck. Det innebär att får man en punktering som minskar eller tar bort lufttrycket i ens däck så kan man fortsätta köra en viss sträcka med reducerad fart. Detta är riktigt bra då man sällan vill hamna i vägrenen med ingen möjlighet att köra. Med rft däck kan man enklare hamna i en bra position eller ta sig hela vägen till en verkstad, vilket underlättar något enormt. Vissa däck gör så att du kan köra upp till 80 km efter en punktering har hänt, vilket gör att du med enkelhet kan köra in på ett säkert ställe för att byta däck, eller kanske till en bensinmack. Att ha rft däck kan därmed vara ett bra sätt att hantera stressfulla situationer och minska risken för allvarliga olyckor till följd av punktering. Att välja bland rft däck eller vanliga kan vara problematiskt men vi går igenom lite vad som finns!

Runflat däck pris

Runflat däck är oftast en hel del dyrare än vanliga däck. Detta på grund av egenskaper som finns hos ett rft däck. Priset för rft däck brukar hamna runt 1 500 kronor upp till 3 000 kronor, beroende på modell och märke. Sommardäcken kan ibland även hamna runt 1000-lappen, men det ska mycket till för att komma under den summan. Alla kända däcktillverkare säljer runflat däck nu för tiden och hos dack-online.com kommer man hitta ett stort urval av kända däcktillverkare. Till exempel finns det Michelin Primacy 3 ZP 205/55 R16 91V däck som passar perfekt under sommaren. Det finns även rft däck som passar större fordon som till exempel Dunlops SP Sport Maxx GT DSROF 275/40 R19 101Y som även fungerar utmärkt till sportbilar. Utöver dessa finns det däck från Hankook, Continental, Nokian Tyres, Pirelli och många fler att köpa av. Det finns givetvis även runflat dubbdäck till vintersäsongen. Då rft däck blir allt vanligare så finns det till alla olika slags fordon med varierande storlekar. Som nämndes ovan finns det i exempelvis R19-storlek med högt belastningsindex, men det finns även i R15-storlek.

Att tänka på

När det kommer till runflat däck finns det vissa saker att fundera kring. Det viktigaste är att om man köper runflat däck så se till att inte blanda dessa med däck som inte har den tekniken om det inte är i en nödsituation. Annars kan det uppstå allvarliga problem. Tänk även på att man måste ändra rft däck beroende på säsongerna, precis som vanliga däck. 

Jämför upp till 4 produkter:

av 1416
visa fler 20
av 1416
Är en betald annons
Skrolla upp