Valda filter

Cooper Däck

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Konstruktion

Testbedömning

till

Priskategori

Cooper däck

Cooper däck är skapade av världens 8:a största däcktillverkare som bekänner sig till kvalitetsfilosofi, så att man aldrig ångrar sig om man väljer dem.

Däck för tuffa förhållanden

Cooper erbjuder ett stort utbud av däck för personbilar, riktiga, stadsjeepar, samt högpresterande däck för både vinter- och sommarbruk. Dessa lever upp till höga krav som fastställs av dagens biltillverkare och särskilda kundernas behov. Just efterfrågan på däck som kan klara av höghastighets körning på motorvägar eller tävlingsbanor, tur till fjället eller avlägsna skogar med grusvägar, träsk och lera och få förare uppleva befriande känsla av obegränsad rörlighet gjorde Cooper däck ett lockande alternativ. Cooper namn har en stark arv som spänner över 100 år tillbaka till 1914. Den växte snabbt, anpassade sig flexibelt visade sin patriotism under andra världskriget. Under efterföljande åren har företaget etablerat sig som mest framstående tillverkare av högpresterande och ultrahögprestandadäck. Förvärv av brittiska däcktillverkaren Avon som specialiserade på däck till lyxiga och sporliga bilar, hjälpte Cooper däck att bli erkända även i särklass av praktfulla bilar. Skicklighet att kombinera konkurrenskraftiga priser i kvalitetdäck är nyckeln till Cooper framgång.

Utbud av Cooper däck

Trots att Cooper riktar in sig på högre bilklass, tillämpar den samma tekniker i tillverkning av däck för småbilar, som bevisar Cooper CS2 med assymetriskt slitbanemönster, ny gummiblandning och bredare yttre skuldra ger förbättrad styrning och stabilitet, samt tysta och miljövänliga resor. Cooper däck för mellanklass av Zeon modell utvecklade så att ge förbättrat grepp om torrt och våt underlag med hjälp av kiseldioxid, tystare gång med hjälp av ljuddämpande strukturer och klok Bar Square indikator på däckens slitage, vilket möjliggör upptäcka eventuella problem med hjulinställning. För körning på kuperad terräng används Discoverer modellinje med ett antal typer såsom AT/3, ATR, ATS med zigzagformat mönster ökar överför dragkraft utan förluster, men möjliggör bekväm användning på asfalt mönster. S/T Max och STT med aggressivt slitbanemönster ger ohindrat tillryggaläggande av lera, stenar, sand och lös jord, och är extra skyddade mot stötskador.

Bli en del av teknisk utveckling med Cooper däck!

Amerikaner förstår sig bra på bilar och kan inte låta utrusta dem med usla däck. I stället väljer de kvalitativa och livslånga Cooper däck.

Tidstestade däck

Cooper Tire & Rubber Company är ett globalt företag med huvudkontor i Findlay, Ohio som skapar, tillverkare däck till personbilar och lätta lastbilsdäck och har dotterbolag som riktar sig på däck till medellastbilar, motorcyklar och racingbilar. De viktigaste egenskaper av Cooper däck är relativt låg kostnad med hållbarhetstid upp till 100 000 km. Företagets historia började 1914, när två bröder köpte företaget i Ohio, USA som tillverkade råvaror för däck. Tack vare en rad sammanslagningar med andra bolag och delägande av grundare av Cooper Corporation 1919 kunde företaget upprätta produktion av bildäck. Andra världskriget visade att Cooper kunde flexibelt anpassa sin produktion till ändrade krav med uppblåsbara flottar, pontonbryggor, räddningsutrustning. Idag är Cooper med 60 produktionsanläggningar i 13 länder den tolfte största däcktillverkaren i världen. Nu fokuserar Cooper på skapande av bildäck speciellt för SUVar, terrängbilar, också däck för svåra väder- och klimatförhållanden vinter, samt högpresterande däck.

Varför man väljer Cooper däck

Man väljer Cooper däck pga. innovativa lösningar som företaget inför, såsom tillsättning av kvarts som ger utmärkt våtgrepp och förutsägbar styrning med sänkt rullmotstånd. Eftersom företagets däckproduktion är speciellt riktad på terrängbilar, använder Cooper en rad av teknogier för mjukare gång på hård terräng, intellektuella sajpningar som tillåter mönsterklackar förregla för bättre dragkraft, styrbarhet även vid delvis slitage. I svåra fall sätts igång speciella gropar och kammar som skapar luftfickor som förhindrar leran fastna mellan mönsterklackar, som ger enastående grepp på kuperad terräng. Dessutom sköter företaget om att däck blir uthålliga med förstärkt slitbaneområde och starkare gördellager. Dessa Cooper däck kan även köpas till ditt pris som väljer mellan erbjudanden från svenska däckbutiker.

Jämför upp till 4 produkter:

av 500
visa fler 20
av 500
Är en betald annons
Skrolla upp