Valda filter

R18 Däck

Filtrera efter:

Öppna filter

Index

Pris

till
kr

Varumärke


Visa allt

EU-märkning

till

Säljare


Visa allt

Ytterligare Alternativ

Testbedömning

till

18 tum däck

18 tums däck är inte bara större utan också bredare och sportigare än många andra däck. De är mycket populära bland tuning-fans, men andra bilister är också mycket nöjda med 18 tum däck. Oavsett om du behöver ett sommardäck, vinterdäck, offroad-däck eller helsäsongsdäck, så kommer du säkert att hitta den hos oss. R18 däck ger perfekt stabilitet på vägbanan och dessutom erbjuder de utmärkt körkomfort. 18 tums däck finns till flera olika fordon och med ett stort antal varianter.

Olika varianter på 18 tum däck

Beroende på vilken bil du kör kommer 18 tums däcken i olika typer. Det kan vara förvirrande med de olika nummer som framgår i däckbeskrivningarna men det är ganska lätt att förstå. Vi tar exemplet 225/45 R18 99Y. Det första numret (225) anger däckets bredd i millimeter. Numret 45 anger ett serienummer, det vill säga höjden av sidoväggen i förhållande till sektionsbredden. I detta exempel är sidoväggens höjd 45% av däckets bredd. R betyder att det är ett radialt däck. Det nästsista numret, 18, står för fälgdiametern – det innebär att däcket behöver 18 tums fälgar. Det sista numret anger belastningsindexen och den sista bokstaven motsvarar hastighetsindexen. Den sista bokstaven varierar från Q (160km/h) till Y (300km/h) med olika intervaller emellan.

Det finns en mängd olika varianter på däck som till exempel 255/45, 275/40 och 225/45 plus en rad andra varianter. Däcktillverkare som Michelin, Nokian Tyres, Continental, Hankook och Dunlop erbjuder alla bra 18 tums däck som passar ditt färdsätt. Förutom till vanliga fordon så passar 18 tum däck till bland annat jordbruksmaskiner och motorcyklar.

18 tum däck i test

18 tum däck har prestetat mycket bra i flera däcktester som gjorts. De gjorde särskilt bra i från sig genom sina korta bromssträckor och hur de hanterade vått underlag. De presterade även bra på torrt, isigt och snöigt underlag vilket betyder att R18 däck erbjuder en väldigt hög nivå av säkerhet. Andra bra egenskaper hos 18 tum däck är att de ger lågt rullmotstånd samt har en låg bränsleförbrukning. 18 tum däck har därmed många fördelar!

Hur köper man 18 tums däck?

Vill du köpa 18 tum däck så är det bäst att göra det via internet. På så sätt får du billiga 18 tum däck samt att på internet finns det ett bredare utbud än i affärer, något som kan hjälpa dig att hitta rätt däck för rimliga för just dig. Oavsett om du vill ha vinterdäck, sommardäck eller helsäsongsdäck så kommer du att hitta det på vår hemsida. Det är väldigt lätt och billigt att beställa och du kan få däcken hemskickade till din adress vilket innebär att du slipper åka till butiken att hämta. Det är jättesmidigt! 

Jämför upp till 4 produkter:

av 6229
visa fler 20
av 6229
Är en betald annons
Skrolla upp