Hur man målar däckspår

Det vanliga däckspår består av tandade linjer som går parallellt med varandra. Mönstret kan användas i halloween-kostymer, konstprojekt och i diverse hantverk. För lite hjälp med att måla däckspåret så hitta en bild på ett däckspår eller inspektera mönstret på dina egna däck.

Bredd: Höjd: Diameter:
Hastighetsindex:

Steg

1. Måla en rand längst däckspårets väg. Den vänstra kanten på randen kommer vara rak men den högra kommer vara tandad. Punkterna på den tandade sidan av randen kommer vara jämnt skingrade och av samma höjd.

2. Måla en tandad linje längst den tandade sidan av den rand du målade i steg 1. Denna tandade linje kommer efterlikna formen och banan av den tandade sidan av randen du målade i steg 1. Det borde finnas ett mellanrum mellan de två tandade kanterna.

3. Måla en tredje tandad linje längst den högra sidan av den rand du målade i steg 2. Denna kommer efterlikna formen och banan av den tandade linje du målade i steg 2. Det borde finnas mellanrum mellan de två tandade kanterna.

4. Måla en fjärde tandad linje längst den högra sidan av den rand du målade i steg 3. Denna kommer efterlikna formen och banan av den tandade linje du målade i steg 3. Det borde finnas mellanrum mellan de två tandade kanterna.

5. Måla en femte tandad linje längst den högra sidan av den rand du målade i steg 4. Denna kommer efterlikna formen och banan av den tandade linje du målade i steg 4. Det borde finnas mellanrum mellan de två tandade kanterna. Gör den högra sidan av den tandade kanten en rak linje (inte tandad). Denna linje är den längst ut på höger sida av däckspåret.

Tips

Om du kommer att skapa bilden av ett däckspår flera gånger kan det vara värt att hitta en mall i form av ett däckspår, eller skapa en egen mall för projektet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp