Topp 5 Off-Road Misstagen att Undvika

Du kör ner i en lerig bäck i din 4x4 bil, trycker på gasen och kör genom djupa vägspår, när du plötsligt sitter fast. Högt centrerad, dina off-roaddäck spinner och sprutar lera i det täta lövverket ovan, du bankar på hjulet i frustration. Lyckligtvis är din kompis där för att hjälpa dig. Men vad händer om han inte var? Och vad händer om du inte var i räckvidd för att ringa någon?

Detta scenario är inte fiktion, det är vad som hände med en off-road äventyrare i Australien. Medan vissa bilar är perfekta för off-roading, och det är en spänning, är det också skrämmande. Gå inte oförberedd. En trafikolycka kan få dig strandsatta eller skadade och fastna med en stor reparationsräkning.

Undvik dessa off-roading misstag, och du spenderar mindre tid att fixa problem och mer tid att njuta av din off-road.

Miststag #1: Kollar inte din rutt

En off-roader i Texas befann sig i en binda när han följde en vän utan att veta var han gick. Han hamnade i en brant sluttning och tog upp skada under vägen när han kolliderade med oförlåtlig jord. Kollisionen kunde ha varit värre, men föraren var fortfarande ganska fåraktig om hela händelsen, vilket resulterade i en bucklig stötdämpare.

Föraren, som går via namnet cameraman123, sa: " Med tanke på verkstaden i morgon ... kommer vi ta reda på hur många lönecheckar det här kommer kosta. Lär av mitt dumma misstag, bli inte dum! "Notoriskt, någon form av strukturskada kan enkelt kosta över tusen dollar att fixa.

Lösning : Om du känner någon som har tagit rutten innan, prata med dem om vad man kan förvänta sig. Eller gå igenom området noggrant en gång till fots eller från en säkrare utsiktsplats innan du kör den. Kör inte slumpmässigt på ställen där du inte har någon aning om vad som kommer. En högteknologisk lösning skulle vara att ta några flygfoton med en drönare på förhand, eller undersöka med Google Earth.

Misstag #2: Köra off-road ensam

På grund av den inneboende faran för att köra off-road så är det en dålig idé att göra det själv. En vän i en annan 4x4 kan hjälpa dig att dra dig ur en snårig situation eller så kan de skaffa hjälp om du är utanför mobilentelefonens räckvidd och behöver professionel bogsering.

Lösning : Om du vill komma in på off-roading men inte har några vänner som gör det, gå till internet. Webbplatsen meetup.com har grupper för nästan alla aktiviteter, liksom Facebook, och det finns forum som är dedikerade till denna strävan. Om du bara inte kan vänta och måste gå ensam, se till att du berätta för någon några detaljer om din resa innan du går.

Misstag #3: Att inte packa rätt utrustning

Off-road är inte bara off-road, det är överlevnad. Det kan sluta med att du fryser över natten, ser till en skada med inga bandag eller tittar på ett motorproblem som är lätt att fixa men du har inga verktyg att göra det. Å andra sidan, om du tar med dig allt du behöver och det slutar med att du har lösningen till ett problem kommer du känna dig jäkligt bra.

Lösning : Packa ett förstahjälpenkit, verktyg, kartor, släpkedja, lykta och ficklampa, övernattningsutrustning, varma kläder och byte av skor, mat och vatten, och det skadar inte att ha långdistans walkie-talkies.

Misstag #4: Att inte använda rätt däck

Slitna däck är farliga att köra på i allmänhet. För off-roading är de helt enkelt riskabla. Felaktiga däck är inte bara de som har för mycket slitage på dem. De främsta orsakerna till däckfel är underinflation, oregelbundet slitage på grund av ett mekanisk problem eller skada på grund av trafikfaror. Ett förstört däck precis mitt i off-roading action dödar definitivt festen. Och billigt däck som inte är konstruerade för off-roading hjälper inte.

Lösning : Skaffa ett par off-road däck som du kan kasta upp på din bil eller SUV för extrema förhållanden. Titta däckinflationen och se till att de är korrekta.

Misstag #5: Samla djupt vatten

Stående vatten kommer sannolikt att dölja den typ av lera som kommer att få dig att fastna och flodkorsningar kan vara katastrofala om vattnet är djupare än du tror. Det finns 600 kilo av flytande kraft för varje fot av vatten. När den kraften överstiger ditt fordons viktigt, har du förlorat kontrollen. Fläktarna på axlarna, manuell växellåda och överföringsväska kommer att suga i vatten vid kontakt, och om din motors luftintag suger i vatten har du allvarliga problem.

Lösning : Testa vattnets djup innan du samlar det. Utsträcka lågljudda fläktar, till exempel differentialdämpare, högre in i chassiområdet med flexibelt rör. Hitta ditt luftintag och se till att vattnet inte kommer att vara tillräckligt högt för att slå det. Sätt en presenning över truckens framsida så lite vatten kommer in i motorrummet. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp