Vilken Tid på Året är Det Bäst att Byta Olja?

Rutinunderhåll är en av de viktigaste sakerna att komma ihåg när det gäller att hålla ditt fordon säkert på vägen. En oljebyte är ett viktigt inslag i ditt fordons rutinunderhåll. Genom att hålla dig uppdaterad om regelbundna oljeförändringar kan du hjälpa till att säkerställa att ditt fordon har ett långt och hälsosamt liv. Självklart, medan du kanske inser att oljebyten är viktiga, kanske du inte förstår varför de är viktiga.  

Varför Bör Du Byta Olja?

Oljebyte spelar en avgörande roll för att hålla fordonets motor igång. Detta beror på att motorn i ditt fordon har många rörliga delar. När din motor går, rör sig dess delar och gnuggar mot varandra. Denna rörelse och kraft skapar värme som - om inte hanteras - kan orsaka skador. Olja smörjer din motor och absorberar värme, så att motorns inre delar fungerar i harmoni utan överhettning.

Olyckligtvis kommer oljan i din motor över tiden att reduceras, vilket minskar dess förmåga att smörja motordelar och absorbera värme. Det är viktigt att byta motorns olja innan den bryts ner och resulterar i potentiellt katastrofala motorproblem.

Nu När Du Vet Varför Är Det Dags Att Ta Reda På När

Generellt rekommenderas det att oljan byts ut i ditt fordon varje 5.000 till 10.000 km eller var fjärde månad. Att följa detta schema hjälper dig att hålla ditt fordon i bästa möjliga skick, samtidigt som du får utrymme för att få din olja ändrad vid en tid som är bekvämast för dig.

Kombinera Rutinmässigt Vårunderhåll Med Ditt Oljebyte

Vinterkörning kan ta hårt på ditt fordon. Låga temperaturer, salt och tungt snöfall är bara några av de saker som kan påverka dess prestanda. Därför är det viktigt att ge ditt fordon en ny start för att växla upp till sommaren. När du slutar in i din lokala experten, kan vi planera ditt fordon för rutinmässigt säsongsunderhåll, vilket inkluderar:

  • Inspektera bälten och slangar
  • Inspektera dina vindrutetorkare
  • Testa styrkan på ditt batteri
  • Kontrollera dina kylvätskenivåer
  • Testa ditt AC-system
  • Kontrollera din däcks slitstyrka och tryck
  • Och mer!

Dessutom kan vi byta din motors olja, se till att den är fräsch och redo att hålla bilen på vägen hela sommaren!  .

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp