Reparera eller ersätta skottkärredäck?

Ett punkterat skottkärredäck eller ett däck med långsam läcka kan vara frustrerande. Snarare än att ta sig tid för att bedöma skadorna och orsaken till problemet, väljer vi ibland bara den kostsamma lösningen att byta däck, ersätta hela däck och hjulaggregat, eller till och med kasta ut skottkärran. Det är inte ovanligt att se kasserade skottkärror vid sopstationer som lätt skulle kunna återgå till bruk med en mindre reparation av skottkärredäck eller byte av rör. Punkterad skottkärredäck reparation eller köpa och installera ett nytt däck, är ett enkelt, pengarbesparande gör-det-själv projekt som alla kan göra hemma.

Verktyg som behövs för reparation av skottkärredäck

Allt som behövs för att ta bort och byta däcket från hjulet är en stor plattskruvmejsel och en handdäckspump. Du kommer också behöva en skiftnyckel för att ta bort hjulet och däckenmonteringen från skottkärran. Detta görs enkelt genom att lossa en eller båda fästena som håller axeln mot hjulet. Om du har ett sladdlöst däck som en punktering i slitbanans slitområde, behöver du ett pluggreparationsverktyg istället för plattskruvmejseln.

Reparera eller ersätta skottkärredäck

1. När skottkärredäcket är borta från skottkärran kan du göra en grundlig visuell inspektion. Först inspektera hjulet för skador och däcket för uppenbara orsaker till läckan. Du vill också kontrollera slitage på slitbanan och mängden sprickor i däcket på grund av torr ruttning. Om däcket är mycket ruttet med djupa sprickor i däckens sida, eller om slitbanan är sliten och inte ger tillräcklig dragkraft, bör du överväga att köpa ett däck. Ett skottkärredäck kan kosta mellan 15 och 40 dollar och levereras direkt till din dörr, jämfört med $ 150 eller mer för en ny skottkärra. Om hjulskottet själv är i gott skick kan ett nytt däck få det att fungera som nytt.

2. Om källan till läckan inte är lätt identifierbar på ett slanglöst däck (som ett hål eller föremål som fastnar i slitbanan), måste du blåsa upp däcket för att hitta läckans källa. Om däcket är helt platt och inte lätt kan sitta mot hjulflänsen, kan du dra åt ett rep runt däckens utsida för att trycka det slanglösa däcket mot hjulet och få en bra tätning. Om själva hjulet är hårt böjt, kanske du behöver ett nytt hjul, men små luckor i hjulflänsen ger vanligtvis inga problem, särskilt för däck av rörtyp. Att lägga ett rör till ett slanglöst däck och hjulmontering är ett billigare alternativ till att köpa ett nytt hjul även om det är skadat och läcker luft mellan hjulet och däcken själv.

3. För däck av rörtyp måste däcket avlägsnas från fälgen. Använd plattskruvmejseln för att ta däcket av fälgen som visas i den här videon. När en del av däcket är över hjulkanten, kommer den ena sidan av däcket lätt att vrida sig från hjulet. Vrid hjulet över och upprepa för däckens andra sida. Var försiktig så att du inte klämmer röret mellan skruvmejseln och hjulflänsen. Ett sladdlöst däck kan ofta repareras genom att lämna däcket på hjulet och använda en propp. Det är mycket lättare att reparera ett hål i ett slanglöst däck men det tar lite specialutrustning. Här är en video om hur man sätter ihop ett slanglöst däck. När däcket är inkopplat och proppen trimmas är däcket och hjulet redo att installeras tillbaka på skottkärran.

4. När röret är avlägsnat kan det blåsas upp och nedsänkas i en hink med vatten för att hitta läckans källa. Bubblorna kommer att identifiera jämna stift från taggar eller på annat sätt svårt att se skador. Området kring hålet bör grovas upp med fint sandpapper eller en träfil. Belägg området som ska repareras med gummicement och lappa igen. Om röret inte kan repareras, och däcket är fortfarande i gott skick, överväg att köpa ett bytesrör. Ett skottkärrerör kostar under $ 10, alltså en bråkdel av kostnaden för en ny skottkärra eller till och med ett nytt däck och hjul.

5. När rörreparationen är helt botad, är det dags att installera däck och rör tillbaka på hjulet. Sätt först in det deflaterade röret i däcket och sätt tillbaka den ena sidan av däcket tillbaka i hjulet. Vid denna tidpunkt måste du, för ett däck av rörtyp, placera rörventilen i hjulhålet. När den är inriktad kan den andra halvan av däcket lirkas på däcket.

6. Däcket eller röret är nu klart att blåsas upp till den psi som föreslås på däckens sida. Byt axeln och fäst hela hjulet och däckmonteringen på skottkärran.

Köp ersättningsdäck om skottkärredäcken inte kan repareras

Om ditt däck eller rör på skottkärran är för skadat eller slitet för att repareras, är Dack-Online.com ditt bästa alternativ för billiga skottkärredäck. De har ett stort antal skottkärredäck till låga priser. Kan du den däckstorlek du behöver, kan du enkelt hitta ditt ersättningsäck, med snabb och bekväm beställning och frakt direkt till ditt hem.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Svara på: {{replyComment.author}}
Alla fält är obligatoriska
Kommentar skickades med framgång

Skrolla upp